<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Dekoracija za krštenje naše Mile

Ja sam osoba koja obožava proslave.
Okupljanja, uživanje i obiteljske i prijateljske susrete nakon dugooo vremena bez kava ili redovitog viđenja. 
I to obožavam od kada znam za sebe. 
Kada smo bile manje mama nam je uvijek bila organizator rođendanskih zabava. Slastičar, klaun i mama. Sve u jednom.
Negdje u srednjoj školi počela sam se uključivati u organizaciju svojih rođendana.
Taj prvi 16-ti rođendan bio je legendaran. Filmski. Kao srednjoškolska verzija Mamurluka.
Međutim, s godinama sam naučila kako organizirati proslave, ali u ljepšem tonu, da nema nereda. 
I kako su mi se s vremenom prijateljice selile iz Rijeke u sve većem broju, znala sam da ih barem na taj jedan dan mogu okupiti u Rijeci.
A onda bih se posvetila osmišljavanju  dekoracije, izbora  hrane, pića...ispunjavanju leksikona i igrama...I uživala u tom procesu koji ide prije proslava. Shvatila sam svremenom da obožavam svu tu pripremu baš isto koliko volim i druženje.
I uvijek sam jedva čekala da dođe još neka nova prigoda....
I nakon svih proslava rođendana, diplome, djevojačke, vjenčanja...dočekala sam i dugo godina sanjan Baby shower.  
A onda nakon rođenja Mile, jedva sam čekala proslavu njenog krštenja. 

Kršetenje naše Mile bila je prva proslava koju sam organizirala kao mama. 
I moram reći da je potpuno drugačije organizirati proslave kao mama hehe
Iziskuje puno više koncetracije i planiranja.
Za početak, ne možeš baš sve stvari ostaviti u zadnji čas ili odgađati pripremu svih detalja sve do nekoliko dana prije. 
Mislim možeš, da...ali to znači da ćeš baš kao i ja, malo manje spavati tih dana hehe
Kao i u većini drugih stvari, dobra organizacija je jako bitna pa sam tako odmah na početku odlučila da što više stvari radim i dogovaram dok je Mila sa Kikijem ili na čuvanju sa mojom mamom, Maurom ili Nadicom...a sve kako bih bila bolje koncentrirana, ali i kako bih se ohrabrila i  odlučila imati povjerenja pa neke stvari ipak prepustitii drugima. 
Za osobu koja je sklona biti control freak u takvim situacijama to je bio ogromaaaan korak. 
A u slučaju Milinog kršetnja to se  posebno odnosilo na torte i dekoraciju.
Sva sreća da u Rijeci postoje Jasmina za torte  i Ante za deoracije i ovaj dream team mogao je krenuti u pobjede.   

Antej e osoba koju do jučer nikad nisam upoznala uživo, ali smo se kroz telefonske razgovore odmah kliknuli. 
Vlasnik je cvetarne Ti me ami i čovjek koji je na dan kada sam izašla iz rodilišta s Milom, u dogovoru sa mojom obitelji, 
osobno dostavio balone i flower box na našu kućnu adresu. Kao iznenađenje za mene, kao njegov poklon za Milu.
Znala sam da u takvu osobu mogu imati povjerenja, ali opet nisam bila sigurna da li uopće želim uređivati terasu restorana za ovu prigodu i kako to najbolje učiniti, a da se istovremena i meni sviđa, a i da Kiki ne misli da je to too much i za krštenje i za ambijent i za naše novčanike hehe. Moja premišljanja su bila posebno uvjetovana time što nisam mogla znati kakvo će nam biti vrijeme, a prognoza za tu nedjelju bila je jednom riječju: grozna. Baš onako kako je bilo i na dan našeg vjenčanja. Mislili smo da nas terase ne žele i nismo bili sigurni hoćemo li zbog takve najave vremena uopće biti na terasi restorana ili unutra...A onda sam još počela zamišljati i  scene kako svi baloni lete uz gromove i jugo i mislila sam : čemu sva ta dekoracija  uz takve uvjete...
Sva sreća, Ante me uspio nagovoriti da mu prepustim dekoriranje i  s baloni_rijeka  krenuo u osmišljavanje ideja.
S obzirom da smo pretpostavili da će taj dan Mila (a  i mama) dobiti puno lijepih buketića cvijeća,  odlučili smo ovaj put izostaviti cvjetne aranžmane na stolovima i odlučili smo se za dekoraciju prostora s balonima. I toooo se pokazalo kao odlična ideja.
Taj dan je na iznenađenje svih svanulo sunce  i voditelji restorana odlučili su nam proslavu priprediti na terasi.
Sa te terase pruža se najljepši pogled na Rijeku, a uređenje s balonima stvorilo je još ljepši ambijent povodom naše proslave. 
Aaaaa ono što nisam mogli niti pretpostaviti je to kolikiii je to bio hit za naše male goste.
Oni su bili smješteni za poseban stol, a na svakoj stolici je bio zavezan balon...i možete samo zamisliti njihovo oduševljenje na licima kada su ugledali taj prizor. Pogotovo nakon što su sigurno bili umorni od  cijelog jutra ispunjenog sa stajanjem i čekanjem ispred crkve i za vrijeme obreda...I zamislite onda njihova sretna lica kada su krenula prema  restoranu kraj kojeg se nalazi terasa i park..., a uz sve to još su ih dočekali i baloni. Kada sam to vidjela dobila sam potvrdu da je Ante bio u pravu što se tiče balona i stvarno mi je drago što  sam ga poslušala i nakon našeg iskustva  preporučila bih takvu vrstu uređanja  svakome, a pogotovo onima koji  organiziraju proslave na kojima će biti i djeca.  

dekoracija-krstenje-hadoka7.jpg dekoracija-krstenje-hadoka8.jpg dekoracija-krstenje-hadoka6.jpg dekoracija-krstenje-hadoka5.jpg dekoracija-krstenje-hadoka-mila-baloni_50 (1).jpg

Osim  dekoracije s  baloni_rijeka, Ante je za Milu napravio i slovo M od cvijeća.
Kada sam bila trudna, dok smo čekali našu princezu, napravila sam joj tortu u obliku slova M, a ovaj put slovo M bilo je za nju prepuno cvijeća. To me posebno razveselilo jer će joj  to slovo  ostati još dugo vremena za uspomenu na dan krštenja i  biti divna dekoracija u sobi. 
Slovo je uređeno sa bijelim i zelenim cvijećem koje me podsijeća na proljeće i vrijeme kada se Mila rodila...i priziva mi misli na proljeće koje će nam tek doći sljedeće godine. Nekoliko dana nakon krštenja našli mi smo se na kavi. Razmjenjivali smo dojmove, gledali zajedno slike  i zaključili smo da nam je falilo još samo malo više vremena i međusobnog poznavanja da osmislimo zajedno i slatki stol za Milino krštenje.
Za torte, za Miline slike, za knjigu utisaka, poruke ljubavi, zahvalnice za goste...i dobili smo tolikoooo ideja da jedva čekam proljeće i prvi rođendan naše Mile. 

Hvala puno baloni_rijeka
Cvjetarna Ti me ami

dekoracija-krstenje-hadoka9.jpg dekoracija-krstenje-hadoka10.jpg mila-sretno-krstenje_50.jpg
Instagram