<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Znači od svih slatkih Dukan jela koje smo do sada radili moram reći da je ovaj trenutno na vrhu liste favorita. 

Ne samo da je sladak i fin, nego je i brz pa je savršen za one trenutke kada ti se jede nešto slatko i jednostavno ne možeš izdržati bez toga. 

Ako ste već gledali na blogu Dukan recepte onda vam je vjerojatno poznat recept za Oopsie kruh/peciva/kore za lazanje/pizzu.
Slične sastojke i način pripreme za Oopsie koristimo i za princes krafne, samo s drugačijim omjerima ( bez sladila i gustina). 

Sastojci za princes krafne: 

2 jaja 

1 žlica Pilos svježeg sira 

1 žlica gustina ( tolerirana dnevna količina za osobu je 1 žlica gustina - više o toleriranim namirnicama i 2. fazi Dukan dijete čitajte ovdje

1 žlica sladila ( tolerirana dnevna količina za osobu je 1 žlica )

1 žlica praška za pecivo

Ovu smjesu radila sam količinski za silikonski pekač sa 6 muffina, no rekla bih da ukoliko imate silikonski pekač s 9 muffina
( note to myself: kupi još jedan takav pekač) jer ondaaaaaa ćete dobiti još dodatne 3 princeze, a smjese će vam biti taman.
Ako imate silikonski pekač sa 6 muffina onda prvo u prostore stavljajte po 1 žlicu smjese i tek kada ste sve prostore popunili onda krenite ostatak smjese dodavati u svaki od prostora za muffine. 

Na taj način princes krafne ispast će vam malo više ( nego da su u pekaču za 9), ali dobra strana te verzije je što će vam stati više kreme hehhe. 
 

1. Uzmite dvije posude. U jednu stavite žutanjke, a u drugu bjelanjke.

2. Nakon toga krenite miješati bjelanjke s mikserom sve dok ne dobijete čvrstu bijelu smjesu. 

3. Nakon toga, u posudi u kojoj su žutanjci ubacite 1 žlicu  praška za pecivo i 1 žlicu Pilos svježeg sira. Ja  obično to miješam sa  vilicom ili žlicom (ne mikserom) i dosta je važno da smjesu dovoljno izmiješate da ne ostanu grudice u njoj. Dakle, cilj je da ta smjesa  bude tekuća i glatka. Na kraju stavljam 1 žlicu gustina i cijelu smjesu  još jednom dobro pomiješam. 

4. Nakon što  sada imate dvije posude sa smjesama,  u onu u kojoj se nalazi bjelanjak, krenite malo po malo dodavati smjesu od žutanjaka. To radite malo pomalo kako bi smjesa od  bjelanjaka i dalje bila napuhnuta, kao oblačić. I zato dodajte malo po malo i miješajte ih u jednom smjeru sve dok ne vidite da su se smjese spojile i da u njoj nema grudica. 

Nakon što je smjesa spremna možete ju krenuti prebacivati u silikonski pekač. 

Stavite je u pećnicu na 180-200 stupnjeva ( ovisi o pećnici) na cca 10 minuta kako bi se smjesa dignula i pozlatila. 

Dok se princeze griju, vi krećete u pripremu kreme. 

 

Sastojci za kremu: 

1. Puding od vanilije 

(Po Dukan pravilima tolerirana dnevna količina je 1 žlica pudinga (ne kuhanog, već 1 žlica praha pudinga).
Vrećica kupovnog pudinga ima 3 žlice praha pudinga.
Vi možete po uputama skuhati puding i onda količinu princeza raspodijeliti na nekoliko dana ili podijeliti s dragom osobom princeze kako biste poštovali pravilima, a svejedno uživali u društvu i slatkim delicijama. 

2. 1 žlica sladila ( koju ubacujete u mlijeko koje se grije prije nego ubacujete prah pudinga ) 

Kada ste skuhali puding prema uputama, malo pričekate i pustite da se ohladi.
Također, nakon pečenja princeza i njih pustite da se malo ohlade. Ja ne mogu izdržati više od 5 minuta hahah, a i volim kada je smjesa pudinga još onako tekuća. 


Nakon toga, prerežete vrh muffina i u rupicu unutar muffina stavljate puding. 

Ovakve slatke recepte najbolje je raditi kada su vam dani koji uključuju proteine i povrće, kako bi vam dani kada jedete po Dukanu samo proteine ostali što čišći i kako biste te dane mogli ostvariti što bolje rezultate mršavljenja. 

Već sam pisala o tome kako se ništa dramatično neće dogoditi i ako pojede više ili kada su dani samo s proteinima, ali onda ne možemo očekivati iste rezultate mršavljenja. 

Mislim da je i jedna princes krafna dovoljna da vam utaži želju za slatkim, a pogotovo ako uz to pojedete i voće. 

Uz muffine možete poslužiti 100 g malina, ribizla ili jagoda koje su dopuštena tolerirana namirnica u dnevnoj količini.
O tome možete dodatno čitati ovdje

Nadam se da ćete uživati u pripremi princes krafnica i želimo vam dobar tek. 

Instagram