<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Dani Zigante tartufa, Livade, Istra

U samom srcu Istre, u dolini rijeke Mirne i podno Motovuna, smjestila se Motovunska šuma, bogato šumsko područje koje skriva jedan od najskupocjenijih plodova zemlje – tartuf.

Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 7.jpg Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 5.jpg Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 8.jpg

Svake godine tijekom jeseni u Livadama se održavaju “Dani Zigante tartufa”, jedinstvena manifestacija koja se održava deset vikenda za redom, od rujna do studenog. Tijekom održavanja sajma svi gosti su u mogućnosti  degustirati tartufe i ostale okuse istarskih delicija. Na sajmu smo probali odličan sir s tartufom i ulje od tartufa, kao i tartufatu i salamu koju smo uzeli doma kao suvenir. 

 

Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 1.jpg Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 2.jpg Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 3.jpg

Također, na sajmu su izlagali i drugi istarski proizvođači koji su nas oduševili sa svojim proizvodima, a najviše smo se razveselili kada smo ugledali Alden štand s obzirom da već godinama uživamo uz njihov bakalar na bjanko, pogotovo za Badnjak.
 

Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 4.jpg

Ukoliko budete u blizini i ukoliko ste i vi jedan od ljubitelja tartufa kao ja ili ste na dobrom putu da to postanete, kao  Kiki, onda su Livade odlično mjesto za vas. 
 Zigante sajam  ove godine održava se sve do 19. studenog 2017. 

Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 6.jpg Dani  Zigante tartufa Livade Istra hadoka 9.jpg

Hvala na čitanju,
želim vam što više uživanja u tartufima. 
 

Ideje za sljedeći dolazak u Livade:

1.    Zigante restoran  - jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj

2.    Organizrana potraga za tartufima u motovunskoj šumi

3.  Muzej  Parenzana – Parenzana je bila željeznička pruga koja je spajala Trst i Poreč od 1902. do 1935. godine. 

4.    Parenzana je danas pretvorena u biciklističku stazu koja predivno izgleda u proljeće, kada ju ukrase i procvali božuri.

5.   Izlet u Oprtalj, Motovun i/ili Grožnjan 

Instagram