<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Nakon što smo jutarnje sate dana proveli u San  Gimignanu, uputili smo se u obližnju vinariju gdje smo uživali u  degustaciji finih vina, maslinovog ulja, tartufa, salamina i ulja od tartufa...To je bilo divno iskustvo jer smo osim u gradovima, na taj način uživali i u   okusima i mirisima Toskane.
Nakon toga  cijelo popodne proveli smo  u Sieni, u koju  sam se  zaljubila na prvu...
U najdivniji toskanski trg, arhitekturu grada, mramorni pod i stupove katedrale, sladoled i pogled na grad sa vidikovca...

Upravo sa tog vidikovca u blizini vrta Giardini Pubblici započeli smo našu šetnju po Sieni. 


 

Krenuli smo prema glavnom trgu Piazza del Campo. Putem smo pogledom tražili sladoled kako bi lakše nastavili šetnju dalje. 
A onda smo odjednom shvatili da smo jako blizu glavnom trgu... 
Kroz malene prolaze sa naše lijeve strane, ispod volti,  već smo mogli vidjeti obrise trga u obliku školjke koji je izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog foruma. 
 

IMG_4191.JPG

Nakon toga krenuli smo prema katedrali, ali s obzirom da je u to vrijeme taman bila  u tijeku rekonstrukcija  poda i stupova, odlučili smo preskočiti ovaj put ulazak i uživati u detaljima izvana. Ukoliko vam se sviđa takva arhitektura, onda bi vam se mogla sviđati i La Libreria Piccolomini koja se nalazi u unatrašnjosti i koja nam je na popisu za sljedeći posjet. Ovdje možete pogledati sve informacije vezane za ulazak u katedralu. 

Na kraju naše kružne šetnje, zastali smo pored stadiona  Artemio Franchi na kojem domaće utakmice igra nogometni klub Siena. To mi je jedan od najzanimljivih stadiona koje sam do sada vidjela s obzirom da se  nalazi ispod cestovnog nivoa i jedva sam ga čekala pokazati Kikiju. Šteta što se taj dan nije održavala utakmica jer bi bilo zanimljivo sa sobom odnijeti i to iskustvo.
Osim za vrijeme nogometne utakmice, sljedeći put voljeli bismo doći u Sienu  za vrijeme održavanja  utrke Palio di Siena. To je tradicionalna konjička utrka oko trga Piazza del Campo koja se održava dva puta godišnje - 2. srpnja i 16. kolovoza. U trci sudjeluje deset konja i trkača koji predstavljaju deset (od sedamnaest) gradskih kvartova. Utrka traje niti 90 sekundi, ali zato fešta i posebna gradska atmosfera traje svih tih dana pa stvarno mislimo da bi to mogao biti baš odličan period za organiziranje posjeta u Sieni. 

stadion siena.JPG

U Sieni smo proveli kratko, ali slatko vrijeme, a za sljedeći posjet ovo su preporuke:
1. Popeti se naTorre del Mangia s kojeg se pruža predivan panoramski pogled na Sienu.
2. Orto de Pecci je idealno mjesto gdje možete provesti nekoliko zabavnih sati sa djecom. Predivan park u kojem djeca mogu vidjeti koze, magarce i paune, a patke i guske slobodno šetaju. Možete ponijeti sa sobom kruh da nahranite životinje, a s obzirom da se u sklopu parka nalazi ugostiteljski objekt ne morate brinuti ako budte žedni ili gladni. Nevjerojatno je da se ova šumska bajka nazai niti 5 minuta hoda od glavnog trga. 
3.Izlet u Arezzo, grad koji je jako sličan Sienni i u kojem se održava Joust, konjanička trka slična Paliu, a koja se održava  treću subotu u lipnju i prvu  nedjelje u rujnu na  prekrasnom trgu - Piazza Grande.
4. CavallucciRicciarelliPanforte slatki zalogaji. Ne znam za vas, ali meni izgovaranje talijanskih naziva hrane  uvijek stvori još veći 
5. Nakon užurbanih dana provedenih u istraživanju toskanskih gradova, tisuću prohodanih metara i prijeđenih stepenica, osim slatkih zalogaja, imam ideju što bi mi još moglo pomoći u oporavku...Jedan dan potpuno posvećen odmoru. Zamislite sunčan dan,kamenu kuću  ispred koje je bazen, skriven u masleniku, gdje nakon kupanja,  u hladu uživate u ručku i pogledu na drvorede čempresa i nepregledne zelene brežuljke i vingorade...Ovdje možete pogledati naše favorite za takvu vrstu pogleda. 

Nakon takvog odmora, puno bi  lakše bilo  nastaviti toskansku turu prema Pisi, Lucci ili nacionalnom parku Cinque Terre, zar ne?
 

hadokasiena (7).JPG
Instagram