<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Dječja kuća slavi 1. rođendan

U subotu 26. 3. 2022. godine Dječja kuća proslavit će svoj prvi rođendan. 

Subote su i inače u Dječjoj kući poprilično vesele, ali rođendanska 26. 3. bit će sigurno posebna.

Uz redovne radionice koje se odvijaju subotom ovoga puta tu će biti i posebno izdanje likovnog putovanja svijetom Art-Attack posvećenog Africi, radionica DJ-inga među policama knjiga, pop-up radionica MMSU Lab s temom bombica za ozelenjavanje i radionica izrade pletenih lutkica koja će ujedno promicati i vrijednost volontiranja.

Na terasi će biti razigrano jer će nas Gradsko kazalište lutaka razgibati s dvije izvedbe Čarobne svirale. 

Mi se veselimo najviše filmskom programu koji će biti obilježen svijetom Disneyjevih klasika, a samo ovom prilikom po prvi puta prikazanim u dvorani Dječje kuće u organizaciji Art-kina. Sve zainteresirane čekaju projekcije Ljepotica i zvijer, Trnoružica, Alisa u zemlji čudesa, a navečer začin japanskog majstorstva s “Avanturama male Chihiro”. 

Slobodne karte možete provjeriti ovdje: 

https://djecjakuca.hr/dogadjanje/

Pričaonici bonus je gostovanje “Bajkarica” i pripovjedačice Srebrenke Peregrin, a održat će se i prvi mini dječji buvljak igračaka, stripova, slikovnica u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Plan je da se mini dječje razmjene stripova, igračaka, slikovnica, održavaju redovno svake subote kroz proljeće do ljeta.

U subotu su u Dječjoj kući isplanirali i akciju za Gradsku knjižnicu Rijeka – za predškolce i osnovnoškolce koji se žele učlaniti u Dječji odjel Stribor (treći kat Dječje kuće) taj dan akcijski upis je  25 kuna te će izuzetno dječji odjel rođendanski raditi cijeli dan. U Dječjoj kući u veljači je s radom počeo i snack&caffe bar “Baltazar” u kojem se u ugodnom ambijentu može uživati u soku, kakau ili kavi pa se djeca i odrasli  i tu mogu zabavljati cijeli dan do večernjeg finala s prvom rođendanskom tortom. Uz sve tekuće i rođendanske aktivnosti u procesu planiranja su nove STEM aktivnosti, oblikovanje programa za bebe i predškolce, “gaming” turniri (i dr.) koji će postupno sljedećih mjeseci postati dijelom redovnog programa Dječje kuće.

 

Dječja kuća jedinstveni je riječki centar kulture za djecu i roditelje u kompleksu “Benčić”, a kojeg programski oblikuju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Za ulazak u Dječju kuću i na događanja NIJE potrebna COVID potvrda!

Sve informacije o Dječjoj kući možete pročitati na linku: 

https://djecjakuca.hr/

Mi se veselimo suboti i prvom rođendanu Dječje kuće. 

IMG_4605.jpg
Instagram