<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Na Instagramu i Pinterestu puno je recepata za domaći plastelin, a mi smo se nakon prvog pokušaja oduševili upravo s ovim receptom.

 

2 šalice brašna 

2 šalice vode

1 šalica soli ( oja je kod mene bila cijelo pakiranje od 250 g soli) 

jedna velika žlica ulja

2 čajne žlice limunske kiseline u vrećici (ako da imam sigurno za još nekoliko smjesa)

boja po želji (koristili smo prehrambene boje sa slike i sve boje su ispale savršeno osim plave za koju sam htjela da je ipak plavija hehehe pa sam sljedeći put sam koristila Dr. Oetker i ta plava je ispala savršeno) 

Suhe sastojke sam pomiješala u jednoj zdijeli (brašno+sol+limunska kiselina), a u lonac sam stavila  vodu i ulje. Sve sam dobro promiješala te sam smjesu kuhala na laganoj vatri uz konstanstno mješanje.

Nakon par minuta kuhanja sve je teže mijesiti, a nakon što se smjesa prestane lijepiti, izvadila sam ju na površinu i nastavila  mijesiti na papiru za pečenje.

Podjelila sam tijesto u nekoliko kuglica jer sam htjela dobiti što više boja. Zatim sam u sredini kuglice kapnula oko 3 do 4 kapi željene boje.

Nismo imali rukavice pa smo koristili vrećice za zamrzavanje zaljepljene sa selotejpom hahhhaha  i to je  bio show kad me Kiki lijepio, a Mila gledala, ali bio je to uspješan show.

Taj postupak smo ponavljali za svaku kuglicu. 

Pustili smo plastelin nekoliko sati u frižideru i nakon toga je krenula zabava. 

Nakon svakog igranja plastelin smo stavljali natrag  u vrećice pa u frižider i još uvijek nam traje taj isti plastelin iako je prošlo već skoro tri mjeseca od kada smo ga napravili. 

 

Puno uživanja u igri žele vam Mila i Hana  

 

 

 

domaći plastelin hadoka 1.jpg
Instagram