<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Jedan od najljepših izleta prošlog proljeća bio je izlet u NP Brijuni. 

Za početak, najbolje je pratiti web stranicu: https://www.np-brijuni.hr/en jer nekoliko puta godišnje imaju prodaju sniženih karata. 

Na taj način smo i mi prošlog proljeća iskoristili akciju obiteljskih karata po manjim cijenama nego inače. 

Izlet je započeo  dolaskom u predivnu Fažanu. 

Blizu centra Fažane imate parking gdje smo i mi ostavili auto. 

Po Fažani smo stigli napravili kratku šetnju po mjestu te smo popili kavu na trgu gdje imate nekoliko preslatkih kafića i restorana. 

Nakon kraće i uvijek uzbudljive vožnje brodom, došli smo na Brijune.

Ukoliko želite na Brijunima iznajmiti električna vozila ili bicikle, najbolje je da se odmah uputite na tu lokaciju kako biste mogli što prije doći na red. Također, ukoliko želite vožnju s vlakićem, odmah se uputite na mjesto od kuda kreće vlak.  

S obzirom da je nama najvažniji dio izleta bilo što više vremena u safari parku (u kojem npr vlak stoji kraće vrijeme) mi smo ovaj izlet odlučili iskoristiti za šetnju do Safari parka. Nama je uz Milu trebalo cca pol sata polagane šetnje do Safari parka. 

Već sam nekoliko puta bila na Brijunima, ali iznova se uvijek  iznenadim koliko je veliko prostranstvo Safari parka. 

Šetnjom kroz Safari park možete vidjeti velik broj životinja, a nama su očekivano zebre bile favorit. 

U Safari parku imate kafić u kojem možete napraviti pauzu uz kavu i sladoled. 

Ovisno o željama, vrijeme posjete Brijunima možete iskoristiti i za posjet muzeju, arheološkim nalazištima ili nalazištu otiska dinosaura. 

Posjet Brijunima možete iskoristiti i za igranje golfa. Mi ćemo Brijune, između ostalog, pamtiti i po golf igračima koji su Mili poklonili golf lopticu. Brijuni su 2020. godine slavili 100. godišnjicu golf terena jer su prvi počeci golfa na Brijunima od 1920. godine. 

Mili smo pričali i o papigi Kokiju, iako ga ovom prilikom nismo vidjeli uživo. U luci imate interaktivnu kartu i slagalicu koja vam može ubrzati vrijeme dok čekate brodić za kraj izleta. 

 

Brijuni su savršeno mjesto za  odmor tijela i duše tako da često možete naći i promo akcije za smještaj na Brijunima: 

Primjer takvih ponuda možete pronaći na web stranici: https://www.np-brijuni.hr/hr

i na https://www.megabon.eu/hr/ponuda/hrvatska/fazana-istra/hotel-neptun-aktivni-paket-dozivljaja-na-brijunima-30102 

 

Jedini nedostatak NP Brijuni koji ne mogu, a da ne istaknem je prostor gdje je slonica i zaista se nadam da će joj proširiti prostor gdje se nalazi jer mislim da trenutno nije uopće adekvatan. Sve drugo je zaista predivno uređeno i organizirano i stvarno je izlet na Brijune jedan od onih izleta koji jedva čekamo ponoviti. 

hadoka brijuni1.jpg hadoka brijuni2.jpg hadoka brijuni3.jpg hadoka brijuni4.jpg hadoka brijuni5.jpg hadoka brijuni6.jpg
Instagram