<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Ako ste se pitali kako bebi koja jedu po blw metodi ponuditi batat, a da nastane što manje nereda, da priprema bude brza i jednostavna te da bebe pojedu i uživaju u što većoj količini namirnice...ovo je naš način. 

Cilj blw metode je u tome da obitelj jede iste namirnice te da zajedno dijeli obroke.
Na taj način čuvamo namirnice od nepotrebnog bacanja te svi zajedno uživamo. 

Količina koja je za bebe  potrebna kako biste dobili dovoljnu količinu hrane  za bebe zaista je mala, no naravno da ju vi možete povećati.
 
Polovica jednog dužeg i većeg batata sasavim je dovoljna, a ta polovica se još prereže na pola po dužini. 
Jednu polovicu se izreže na ploške pa na prutiće, a drugu  polovicu se izreže na barčice koje se stave kuhati. 
Nakon što ste izrezali prutiće, stavite ih na papir za pečenje, premažite s malo maslinovog ulja i stavite peći 20ak minuta na 200 stupnjeva ( ovisi o pećnici). 

Ako se odlučite pripremiti kuhane barčice, pire od batata ili juhu onda dio batata koji ste narezali na barčice stavite kuhati.
Nakon što se batat skuhao ( kroz 20ak minuta - provjeriti mekoću s vilicom) nekoliko barčica možemo 
izvaditi van i ponuditi ih tako kuhane, a od ostatka ( uz dodatak začinskog bilja, malo češnjaka i maslinovog ulja ) možemo napraviti juhicu. 
Osim batata, istovremeno možete staviti kuhati i drugo povrće. Mi smo danas stavili jednu četvrtinu tikvice pa je juha bila još finija. 

Na ovaj način možete bebu upoznati s različitim teksturama batata, a zbog boje i slatkog okusa velika je vjerojatnost da će im se batat jako svidjeti. 
Također, batat pripremljen na ovaj način bebe mogu uzimati same u ruke ( pečeni i kuhani  prutići) ili kada nauče jesti sa žlicom, napunite im žlicu koju onda dajete u njihove ruke, a oni ju onda prinose ustima i papaju. 
Batat je namirnica s malo šećera,  ali s puno minerala (K, Ca, Mg, Fe) i vitamina (A, B, C, E) i jedna nam je od najdražih zimskih namirnica, 
a uz sve to odlična je namirnica za početak dohranjivanja. 

Uz batat joj najčešće pripremimo (kuhano) meso, (kuhanu ili pečenu) ribu ili  ogruglice od leće ili slanutka koje su bogate željezom.. 

Nadam se vam se ovaj post svidio i da ćete uživati u pripremi batata. 
Mila i ja želimo vam dobar tek. 

Instagram