<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />
antički dani hadoka omišalj.jpg

Uvala Sepen nedaleko Omišlja, gdje se nalaze ostaci rimskog grada Fulfinuma iz I. stoljeća nakon Krista kao i zidine ranokršćanske bazilike s kraja V. stoljeća, 

 idealan su ambijent za uprizorenje života u doba antike. 

Želja da se kulturna baština koja se posljednjih dvadesetak godina sustavno istražuje i štiti konzervatorskim zahvatima, popularizira, a u turističkom smislu i valorizira, iznjedrila je manifestaciju pod nazivom „Antički dani“.

Manifestacija traje dva dana te je obogaćena cjelodnevnim programom.

Festival započinje s dječjim radionicama na temu antike, za ženski dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač, keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak sa košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu. 

Uz bogatu gastro ponudu na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svijetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana te plesu Rimljanki dok car i carica udobno smješteni na svom tronu sve promatraju. 

Svojim bogatim programom, Antički dani  postali su  jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista.  

Cijeli program događaja možete pogledati u nastavku: 

antički dani omišalj .jpg
Instagram