<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Još i prije nego sam ostala trudna pitala sam se kako će moje tijelo regirati na sve promjene koje se događaju za vijeme trudnoće. 
S obzirom da sam posljednjih godina bila osoba koja je imala višak kilograma i strije na mom tijelu su bile nešto na što sam se godinama navikavala,
pitala sam se hoće li se to i u kojoj mjeri još više pogoršati kada budem trudna. 
Kod mene su se one počele pojavljivati u pubertetu, a dodatno sam ih dobila na trbuhu  u periodu kada sam se najviše udebljala. 
Godinama sam se borila sa osjećajima koji su bili izmješani od : briga me za strije do kasnonoćnih  istraživanja postoji li neki kiruški zahvat ili neka najskuplja krema ikad kako bi se jednog dana potpuno riješili strija. 
Znala sam da su trajne i da ne postoji čarobni štapić da se uklone (barem ne još hehe), ali sam krenula u istraživanje kako bih mogla za vrijeme trudnoće mogućnost pojave dodatnih strija svesti na minimum. 
Čitala sam puno priča drugih trudnica koje su imale različita iskustva. Neke su se mazale sa svime pa ih svejedno dobile, dok se neke nisu mazale s ničim i na kraju ih nisu ni dobile.
Zaista nije bilo nekog provjerenog recepta. Također, znala sam i da će mi vjerojatno pojava novih strija manje teško pasti nego nekome tko ih nije imao prije trudnoće, iako sam se bojala da bi baš zbog toga što sam ih već imala i na trbuhu, 
posljedica svega mogao biti trbuh prepun strija, što naravno nije bilo nešto o čemu sam s veseljem razmišljala. S druge strane, razmišljajući o svemu naravno da mi je bilo najvažnije da trudnoća prođe u redu i da bebica bude zdrava i sretna,
a ako se strije i pojave, znala sam da će mi biti draže prihvatiti te strije nastale trudnoćom, a ne one prežderavanjem i debljanjem. 
Za vrijeme istraživanja otrkila sam instagram profil naziva love your lines koji je posvećen upravo pričama o strijama koji mi je pomogao da počnem drugačije gledati na pojavu strija, a i tada sam  shvatila koliko različitih ljudi ima strije.
Od strija nastalih od naglog mršavljenja ili  debljanja do onih nastalih za vrijeme trudnoće. 
Crno bijelim fotografijama i ispovijestima žena koje su uvijek pisane  ispod slika, oni su na tako divan način slavili žensko tijelo i strije, a na mene su poseban utisak ostavile slike maminih trbuščića sa strijama i bebicama koje su ponosno držale u svojim rukama. 
Čitajući sve te priče, znala sam da mi jednom kada budem držala našu bebicu u rukama, strije neće predstavljati nikakav problem...
Tako sam i ja s vremenom drugačije promatrala svoje strije i njihov trag...ali sam svejedno  odlučila napraviti sve kako bih pomogla tijelu da mu u periodu kada se koža dodatno rasteže pružim i  dodatnu zaštitu. 

Prva tri mjeseca nisam koristila nikakve dodatne proizvode već sam koži pružala njegu pomoću meni najdražeg DIY pilinga koji se sastoji od maslinovog ulja i šećera. 
S obzirom da inače imam suhu kožu, taj piling pružao mi je osjećaj glatke i njegovane kože i jedino sam na taj način mogla  pružiti svojoj koži onaj mekani osjećaj nakon tuširanja. 
Nako što je prošlo prvo tromjesečje počela sam redovito koristiti dva proizvoda. 
Jedan od njih bio  je Bio oil za koji sam i prije korištenja čula mnoge pozitivne priče. 
 

hadoka bio oil.JPG

S obzirom da sam već imala strije, zaista nisam očekivala da ih neću dobiti ili da će se povući ove prijašnje, ali sam se nadala da će mi ti proizvodi pomoći da ne dobijem nove ili da ih dobijem u manjoj mjeri. 
Kako sam i inače veliki obožavatelj ulja, to je bila ljubav na prvi pogled.
Ja sam ga koristila svaku večer nakon tuširanja na dijelovima tijela posebno sklonim strijama kao što su trbuh, grudi, donji dio leđa, bokovi, stražnjica i bedra.
Posebno mi je pasao taj večernji ritual tako da sam na taj način koristila ulje tijekom cijele trudnoće, iako se za najbolji učinak preporučuje korištenje ulja dvaput dnevno. 
Ja sam odlučila da ću ga koristiti samo navečer dok sam ga ujutro izbjegavala  jer mi nije odgovaralo da sam cijela uljna dok se spremam na posao (radila sam od 8-16 do 34. tjedna),
no da na primjer nisam radila, sigurna sam da bih ga koristila i ujutro. 
Iako ulje sadrži sastojak PurCellin Oil™ koji mijenja konzistenciju formule i čini je laganom i nemasnom, opet je činjenica da se radi o ulju i meni taj osjećaj na koži nije odgovarao ujutro, ali mi je bio savršen navečer. 
(Sastav i druge sastojke proizvoda možete provjeriti ovdje. )
Moram reći da inače nisam bila osoba koja se striktno drži nekih rituala kada je u pitanju njega.
Dakle, inače bih vjerojatno jednu večer mazala ulje pa bih ga onda vjerojatno zaboravila, pa bih onda nekoliko dana bila redovita...
No po pitanju gotovo svega za vrijeme trudnoće bila sam dosljedna pa je tako bio slučaj  i sa korištenjem ulja.

Potrošila sam nekoliko boćica ulja i nije mi žao ni lipe jer mogu sa veseljem ustvrditi da mi za vrijeme trudnoće nije došla nijedna nova strija. 
Dakle, ja, osoba sklona debljanju i strijama, osoba koja je u trudnoći dobila oko 15-ak kila..osoba je i koja u trudnoći nije strije. Dakle, sve je moguće. 
Naravno da ne možemo zaključiti da se to dogodilo samo zato jer sam koristila već navedene proizvode, ali moje mišljenje ne može biti drugačije od onog da su upravo ti proizvodi pomogli. 
Upravo zbog toga, stvarno od srca mogu preporučiti  ovo ulje za korištenje koje se unatoč nešto većoj cijeni, nakon 6 mjeseci redovitog korištenja,  bez dvojbe  uvrstilo na moju listu favorita. 

Nakon poroda i dalje ga koristim, ali ne u onoj redovitoj mjeri kao što sam ga koristila za vrijeme trudnoće. 
Sada ga najviše koristim za okoloočno područje koje je zbog manjka spavanja doživjelo najveće promjene i definitvno zaslužuje najveću njegu hehe 

Instagram