Već sam pisala svoj hvalospjev kruhu.
Toplom kruhu koji ima hrskavu koricu, a unutra fini mekani dio s kojim možeš uživati u točenju.
Prošle godine shvatili smo da moramo nešto promijeniti sa našim načinom prehrane (po tko zna koji put ahahha) pa smo naišli na Dukan prehranu. Nakon uvodnog istraživanja shvatili smo da bi nam taj način prehrane mogao odgovarati pa smo dali šansu Dukanu jer stvarno nismo ništa mogli izgubiti. Osim kila? hahha
U potrazi za nekom verzijom kruha našli smo na nekoliko mogućih pobjednika.
Recept za Oopsie-Cloudy kruh možete pronaći ovdje, a sada vam pišem recept za našu najdražu verziju dukan kruha.
SASTOJCI:
8 žlica zobenih mekinja *
Skyr jogurt iz Lidla ili Lidl Pilos svježi sir
1 prašak za pecivo
4 jaja
* ne zobenih pahuljica nego baš zobenih mekinja jer je velika razlika
RECEPT:
Prvo pomiješamo 4 cijela jaja kojima dodajemo cijeli Skyr ili Lidl posni sir Pilos.
Sve zajedno pomiješamo što bolje kako bi nam smjesa bila bez grudica.
Zatim u smjesu dodajemo 1 prašak za pecivo i 8 (većih jušnih) žlica zobenih mekinja.
U smjesu povremeno znamo dodati i veliku žlicu chie ili lanenih sjemenki.
Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva otprilike pol sata u okrugloj silikonskoj posudi.
* Nama kruh traje dva dana kada smo na Dukan prehrani
Dakle, ova količina je po tome za dvije osobe koje podijele kruh na 1 četvrtinu po osobi, po danu.
* S vremenom smo shvatili da nam kruh ispadne još i bolje kada cijeli postupak miješanja radimo odmah u silikonskoj posudi.
Nevjerojatno, ali na taj način smjesa nam bude viša nego kada prvo u jednoj posudi miješamo sve sastojke pa ih tek onda izlijemo u silikonsku posudu
Dobar tek vam želimo i kada ste na Dukan prehrani.