Naš višak kilograma nastao je zahvaljući višegodišnjem pretjerivanju u hrani, a u tome su nam i česti odlasci u pekaru svakako pomagali.
Ako mi je bilo teško odustati od nečega, to su definitivno pekarski proizvodi i sva ona fina lisnata tijesta.
Upravo zbog toga ovaj recept obožavamo jer i dalje možemo uživati u onom osjećaju koji sa sobom uvijek nosi burek, ali sa puno manjim posljedicama za našu težinu-.
Ukoliko ste i vi ljubitelj bureka, mislim da bi vam se mogao svidjeti ovaj recept u koji možete dodati i kapulu, češnjak ili mozzarellu za još bolji okus.
RECEPT:
500 g mljevene junetine dinstati na tavi uz začine po želji. MI smo stavili kajenski papar i malo soli.
Nakon toga u posudi izmiješati sve sastojke:
4 jaja
8 žlica mekinja
prašak za pecivo
500 g svježeg sira Lidl
1 žlica chia sjemenki
U okrugli kalup izliti pola smjese pa na sredinu ravnomjerno posožiti dinstanu mljevenu junetinu.
Ostatak smjese preliti po vrhu i sa žlicom razmazati po cijeloj površini.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te peći 35 do 40 minuta.
Dobar tek vam želim uz ovaj prefini dukan burek.
Mršaviti je lako, hadoka zna kako:)