Znate onaj trenutak kada želite nešto slatkooooo i ne možete si pomoći.
E pa upravo ovaj kolač meni pomaže u takvim trenucima.
Brzo je gotov i kada ga napravim znam da imam slatko za te krizne situacije u sljedećih par dana.
Ono što je potrebno kako bi vam ovaj kolač uspio je pečenje u manjem okruglom kalupu.
Kalup koji sam ja koristila je promjera 18 cm.
S obzirom da je cilj da kolač bude visok, to se lakše postiže pečenjem u takvom manjem kalupu nego u većem
RECEPT
BISKVIT
2 jaja
350 g svježeg sira
prašak za pecivo
1 i 1/2 žlica sladila
Sve sastojke pomiješamo i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, na 35 min.
Pred kraj pečenja biskvita radimo kremu od pudinga od vanilije.
Dok se mlijeko kuha dodamo 1 žlicu sladila i nastavimo uobičajeno kuhanje pudinga.
Kada se biskvit spekao, pustimo ga 10ak minuta da se spusti i preko njega prelijemo puding.
Ostavimo ga 20ak minuta na sobnoj temperaturi i nakon toga stavljamo u frižider.
Najbolje bi bilo kada bi kolač ostavili u frižideru nekoliko sati, ali ako ne izdržite duže od sat vremena kao što ja ne mogu ahhah
i tada će kolač biti super.
Stvarno mislim da je uz kolače puno lakše biti na dijeti, a sve o Dukan dijeti možete čitati ovdje.
Sretno