<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Hospital Bag Checklist: What to Bring When You're Having a Baby

Od trenutka kada saznate da ste trudni sve se mijenja i počinje uzbudljiva priprema za novog člana obitelji.
 Od uređenja sobice, biranja krevetića i kolica do kupnje prve robice i proizvoda za njegu  koji  će biti potrebni odmah prvi dan nakon dolaska iz rodilišta. 
Na početku misliš da ništa ne znaš, da ima puno i previše izbora ili da baš nigdje ne možeš pronaći ono sto tražiš. 
Neke stvari znaš  zahvaljujući iskustvu poznanika i prijatelja, a nekih se stvari pokušavaš prisjetiti dok su ti u magli razgovori o djeci u razdoblju kada ti to nije bila najvažnija tema razgovora. Pomalo kupiš informacije, gradiš svoje mišljenje, a  već nakon nekog vremena samouvjereno stojiš iza svojih odluka  i znaš točno sto je vašoj bebici potrebno da koristi i ima. Vrijeme brzo prolazi kada si sretan, a od svih čekanja najviše volimo jedva čekanja i dolazak  bebice. 

Onda, a da toga nisam ni bila svjesna, uletjela sam već  u 30. tjedan trudnoće. 

U tom periodu imali smo većinu stvari spremne, samo smo još neke sitnice ostavili za završni period priprema.
 I ono sa naše to do baby liste sto je još bilo bez kvačice bila je torba za rodilište. 
Pripremanje torbe za rodilište  u mojim mislima značilo je da je to to i da porod i bebica stižu. To više nije nešto sto  će se dogoditi za 6 mjeseci već je to  nešto što će se možda dogodit već i za mjesec dana. Meni je Kiki zadnjih par tjedana trudnoće svaki dan postavljao pitanja jesam li  spakirala do kraja kofer, a ja sam to odgađala i odgađala....sve dok jedne večeri nisam vidjela objavu Chiare Ferragni, koja je imala isti termin kao i ja, da je rodila oko 3 tjedna prije. 
Nikad neću zaboraviti kako sam se tu večer katapultirala sa kauča i doslovno počela slagati sve stvari kao da će i nama Mila stići tu večer.
 Iako odgađaš to iz straha od nepoznatog, shvatiš da je vrijeme da se trgneš i kreneš sa slaganjem  popisa.
 Započneš istraživanje, pitaš na sve strane što je najbolje uzeti, što je neophodno i kada shvatiš koliko stvari ti je potrebno pitaš se gdje će sve te stvari s raznih popisa stati? Pa onda ako si neodlučna osoba poput mene u jednom trenu shvatiš i da ispred sebe imaš tri različita popisa sa stvarima za bolnicu, da su neke stvari s tih popisa potpuno različito savjetovane i tvoja odlučnost, ako se do sad još nije osvijestila,  tu definitivno stupa na scenu jer, ne, ne možeš uzeti sve stvari sa svih popisa. 

Za početak, zapitala sam se stvarno, gdje će sve te stvari stati!? U koji kofer ću to uspjeti utrpati? Obožavam pakiranja jer to znaci i da se spremamo na putovanje, a ovo je bilo najdraže pakiranje do sada, pakiranje za putovanje zivota. Onda sam krenula u istraživanje torbi za rodilišta. Dugoo nisam nasla torbu koja bi bila i lijepa i funkcionalna ( dobro, najvažnije je uvijek da je lijepa) sve dok nisam ugledala ovu torbu. Međutim, kada smo je vidjeli uzivo u Zagrebu stvarno mi se činilo da mi je prevelika i da je zbog toga neću iskoristiti za kasnije ( a ja se nadam se da će možda  napraviti i srednju veličinu)... i u tom cirkusu misli  taman mi je došao savjet jedne divne mame Fedore. Ona me savjetovala da ne spakiram samo jednu torbu već sveukupno tri torbe. Moja prva reakcija bila je tri??? Pa gdje ću brate mili sa  tri kofera uletit u rađaonu, ali onda sam shvatila da je to najbolja ideja ikadaaaaa. 

Dakle, ja sam prvo pripremila 1 ruksak. Tragajući za  torbom u kojoj će biti sve njene stvari kada smo vani (osim one koja se dobije sa Stokke kolicima i koja je dovoljna jer smo prve dane njenog izlaska imali dupla pakiranja u mom ruksaku i u toj torbi hehehe ) zaključila sam da mi nijedna takva torba nije najljepša ikada  niti lagana za nositi na jedno rame  pa sam se prebacila u potragu za ruksakom. I dočekala da moj tata kupi sebi ruksak na muškom odjelu Zare, a ja se na prvi pogled zaljubim u taj ruksak i on ubrzo postane Milin ruksak hahah. Hvala tataaaaaa. 

Dakle, taj ruksak pripremila sam kao torbu za rađaonu. Dakle, za slučaj da se dogodi dramatično pucanje vodenjaka i da krenem po standardnoj proceduri u predrađaonu on je sa mnom. Super mi je došao u slučaju koji nam se dogodio s ostankom u dnevnoj bolnici jer sam već sa sobom imala sve osnovne stvari. 

1.Za ruksak sam pripremila:

Dokumentaciju o trudnoći (koju sam od početka slagala u fasciklu koja ima prozirne folije tako da je svaki pregled bio odvojen, kao i svi nalazi 
Trudnička knjižica koja je bila u jednoj od prozirnih folija
Mali novčanikić u kojem je bilo sitnog novca za automate 
Osobna
Zdravstvene (osnovno i dopunsko) 
Japanke ( zbog klistiranja i ispiranja koje meni nisu radili, ali sam ih koristila poslije  za wc) 
Papuče 
Manji ručnik za brisanje 
Spavaćicu sa što više otvorenim prednjim dijelom (iako oni daju i njihove ( ja sam rodila u istoj spavaćici u kojoj je moja mama sa mnom bila u bolnici jer sam ju taj dan taman stavila na sebe u dnevnoj bolnici, bila je zamazana naravno nakon poroda pa zato oni često daju svoje da se naše ne unište) ja sam stavila jednu spavaćicu u ruksak, a druge sam spremila u kofer 
Čarapeeee. Imala sam na sebi već, a poslije mi je Kiki stavio u sobi te deblje) 
Voda ( nama su dozvolili da mi Kiki daje gutiće vode ) 
Melem 
Imala sam grickalice ( tuc, perece i corny od kokosa -u rađaoni nisam ništa od toga jela, ali zato hvala Bogu da sam imala sa sobom  jer kada sam došla u sobu večera je već bila gotova, ja se nisam bas htjela kretati do automata tako da je super da sam to imala sa sobom)
Kozmetička torbica ( u kojoj sam imala sve svoja najdraže proizvode u mini pakiranjima i bočicama) u ovoj kategoriji izdvojila bih termalnu vodu (Ajme koliko mi je pomoglo za osvježenje)  i šampon za suho pranje ( u nedjelju navečer sam oprala kosu, a upravo zahvaljujući šamponu za suho pranje na porodu i sljedećih 48 sati nisam imala masnu kosu, sto mi je bila beauty  želja broj jedan) 
Jednokratne gaćice ( nekoliko sam ih stavila u ruksak), a na kraju su mi ih  oni dali i te njihove su bile savršene jer su bile univerzalne, ali jako velike, ove koje sam ja imala iako je to bila kao najveća veličina bile su manje nego njihove. Pokušala sam doznati koje su te njihove, ali bezuspješno. Svakako bih savjetovala da  probate  doma jednokratne gacice pogotovo ako ste kao i ja u kategoriji plus sise 
Najbolji Chicco ulošci ( nekoliko sam ih stavila u ruksak i nekoliko u koferić) 


2.Koferić koji se s nama vozio u autu zadnjih nekoliko dana  i koji mi je Kiki donio u bolnicu: 

Jednokratne gaćice
Donje rublje za trudnice 
Grudnjak za dojilje 
Ulošci za grudi 
Najbolji Chicco ulošci 
Noćni ulošci 
Ručnik veći i jedan manji za lice
Čarape 
2 spavaćice (s otvorenim prednjim dijelom) 
Ogrtač 
Vlažne maramice 
Papirnate maramice
Dvije role wc papira 
Purelankrema !!!!! Koja me spasila !!!! Uopće ne želim misliti kako bi mi sad bilo i da li bih mogla dojiti da je nisam koristila (sestra koja mi je došla u posjetu i na mom noćnom ormariću vidjela purelan, odmah mi je rekla da oni to ne preporučuju, ali ako mi pomaze da koristim. Koristila sam i hvala Bogu da jesam ) 
Caša (Iako su nam uvijek puštali šalice od čaja ili kompota, a imala sam  ibocu vode koja mi je bila jednostavnija za korištenje 
Još jedna tura grickalica ( tuc, perece i corny od kokosa ) 
Oznaka za zauzeta vrata wca (koju na kraju nisam koristila jer mi je wc bio odmah kraj ulaza u sobu i nije bila nikakva gužva, a na 4. katu već imaju instalirane te oznake 
Ručna Izdajalica koju nisam koristila u bolnici  ( savjetovali su mi da ne kupujem električnu  dok ne vidim kako će mi funkcionirati) 
Pelene za bebu Pampers jer neki presvlače sami  bebu( oni presvlače  3* na dan), mi nismo sami, ali dali smo im zadnji dan naše za presvlačenje
Octenisept koji nisam koristila u bolnici 
Lupocet, ali su nam oni davali Ibuprofen ( sada bih i sama uzela Ibuprofen) 
Punjač, prijenosni punjač i slušalice
Krema za ruke  


3. Torbu s mojim i Milinim stvarima donio je Kiki dan kada smo bili otpušteni. 
Stavila sam joj nekoliko kombinacija jer vrijeme u Rijeci je uvijek nepredvidljivo
. Uzela sam jedan bodić, hlačice, čarapice, tuticu, kapicu i medo tuticu. Imali smo i zaštitu za rukice, ali nismo ju koristili. 

Na kraju je izašla u bodiću i hlačicama, a preko njih je imala medo tuticu. 
Tuticu za izlazak nismo joj stavili jer joj je bila premala hehe. 
To je bio jedan od rijetkih odjevnih komada koji smo kupili u broju 50 jer su nam 
svi savjetovali da kupujemo od 56 na dalje (a za slučaj da bude mala da lako netko može nakon rođenja ici kupiti dodatnu robicu za izlazak) 
Tetra pelena + švedska pelena + savjet bi bio da umjesto toga odmah kupite gaćice koje se stavljaju na bodić ako želite dvostruko prematanje
 ( U Ri se još uvijek radi, iako u drugim gradovima Hr ne)
Jednokratna prematalica 
Malo pakiranje jgl masti 
Blazinice 
Vlažne maramice koje imaju sastav vise od 90% voda 
Dudice za smirenje do polaska koje još uvijek nismo koristili
Moje stvari za izlazak  


Nadam se da će vam ovaj popis sa stvarima pomoći prilikom provjere vašeg popisa i pripreme za odlazak u rodilište.

Ukoliko imate bilo kakav savjet javite mi da ga dopišem na listu. 

Želim vam puno sreće i sretan put ;) 

Instagram