<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Ovaj  vikend napokon smo ponovo posjetili Ljubljanu nakon više od dvije godine. 

Ovaj put smo se odlučili na izlet u Zoo Ljubljana za koji smo čuli sve pohvale i nakon posjeta mi se također možemo složiti  da je Zoo predivno organiziran i uređen. 

Na web stranini ZOO možete pronaći sve informacije, a u ovom članku napisati ću ukratko informacije koje Vam mogu pomoći u organizaciji izleta. 

https://www.zoo.si/

Zoo se nalazi u Tivoli parku, u kojem se nalazi i  Rekracijski centar Mostec  idealan za šetnju u prirodi i prilagođen za šetnju s djecom i dječjim kolicima.

Parking kod ZOO je besplatan i nalazi se odmah do ulaza u ZOO.

Cijena karata za odrasle je 10 e, djeca do 2 godine imaju besplatan ulaz, a starija djeca plaćaju 6 e ulaznicu. U ZOO možete ući i s psima - cijena karte za njih je 2 e,

a za šetnju po ZOO s njima postoje točno označene rute kako biste izbjegli one dijelove gdje su životinje ograđene niskim ogradama. 

Za ulazak u ZOO nije nam bila potrebna covid potvrda niti smo trebali imati maske jer je sve na otvorenom, a dijelovi koji su u zatvorenom prostoru ionako su zatvoreni zbog korone. 

U Sloveniju je trenutno moguće ući uz covid potvrde, bez testa, ali te informacije uvijek prije odlaska provjerite na MVP stranicama. 

Cijeli ZOO je predivno uređen, životinje su raspoređene na velikim otvorenim prostorima, a pojedine životinje možete i pomaziti u dječjem parku. 

ZOO možete proći s dječjim kolicima, a wc i prostori s prematalicama su prilagođeni djeci i osobama s invaliditetom. 

Unutar Zoo nalazi se nekoliko parkova, trampolini, restoran, kafić i nekoliko automata za kava i hranu. 

Također, unutar cijelog ZOO postoji jako puno interaktivnih mapa za djecu koje im pomažu da im cijela šetnja i istraživanje ZOO bude što zanimljivija. 

Nas je posebno dojmilo to što se zaista radi o ogromnom prostoru u prirodi i u Zoo smo proveli dva i pol sata u šetnji. 

U Zoo sigurno možete provesti pola dana, a kako smo mi palanirali i odlazak i šetnju u centru Ljubljane, to vrijeme nam je bilo savršeno dovoljno za ZOO.

Falila nam je Ljubljana i jedva čekamo ponovo doći u ZOO. 

Poseban je dojam posjete bio dok je bio snijeg oko nas, a sigurno je posebno lijepo i kada je toplije vrijeme tako da se radujemo sljedećem dolasku na proljeće ili ljeto. 

Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan i želimo vam sretan put i puno uživanja u ZOO Ljubljana. 

 

hadoka ljubljana zoo1.jpg hadoka ljubljana zoo2.jpg hadoka ljubljana zoo4.jpg hadoka ljubljana zoo5.jpg hadoka ljubljana zoo6.jpg hadoka ljubljana zoo7.jpg hadoka ljubljana zoo8.jpg hadoka ljubljana zoo9.jpg hadoka ljubljana zoo10.jpg hadoka ljubljana zoo11.jpg hadoka ljubljana zoo12.jpg hadoka ljubljana zoo13.jpg hadoka ljubljana zoo14.jpg hadoka ljubljana zoo15.jpg hadoka ljubljana zoo16.jpg hadoka ljubljana zoo17.jpg hadoka ljubljana zoo18.jpg hadoka ljubljana zoo19.jpg hadoka ljubljana zoo21.jpg hadoka ljubljana zoo22.jpg hadoka ljubljana zoo23.jpg hadoka ljubljana zoo24.jpg hadoka ljubljana zoo25.jpg hadoka ljubljana zoo26.jpg hadoka ljubljana zoo27.jpg hadoka ljubljana zoo28.jpg hadoka ljubljana zoo29.jpg hadoka ljubljana zoo30.jpg hadoka ljubljana zoo31.jpg hadoka ljubljana zoo32.jpg hadoka ljubljana zoo33.jpg hadoka ljubljana zoo34.jpg hadoka ljubljana zoo35.jpg hadoka ljubljana zoo36.jpg hadoka ljubljana zoo37.jpg hadoka ljubljana zoo38.jpg hadoka ljubljana zoo39.jpg hadoka ljubljana zoo40.jpg hadoka ljubljana zoo41.jpg hadoka ljubljana zoo42.jpg hadoka ljubljana zoo43.jpg hadoka ljubljana zoo44.jpg
Instagram