<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Moje prvo iskustvo s retinolom

Ako sam za jedan beauty sastojak čula pozitivna iskustva od svih koji su ga koristili, to je svakako retinol. 

Retinol je riječ koju većina nas veže za proizvode koji sadrže retinol, a zapravo točan naziv za te proizvode bio bi retinoid.

Važno je znati koji proizvod će nam najviše odgovarati ovisno o osjetljivosti kože i tu informaciju najbolje je zatražiti od vašeg dermatologa ili od prodajnih savjetnika u Fabu spot parfumerijama.

Prilikom uvođenja novih proizvoda u beauty rutine, uvijek napravim istraživanje istih kako bih ovisno o svojem tipu kože pronašla proizvod koji mi najbolje odgovara. 

S retinolom je zato isto  najbolje započeti pomalo jer postoji mogućnost reakcije kože na njega.

Također ovisno o postotku retinola u proizvodu, možete procijeniti ovisno o dobi i stanju kože, koji postotak će vama njabolje odgovarati. 

Upravo zato se na početku savjetuje korištenje retinola samo jednom do dva puta tjedno, a tek se zatim savjetuje povećavanje broja korištenja.

Retinol se koristi u večernjoj beauty rutini. 

Kao i sa svakim novim proizvodom koji uvodimo u rutinu njege uvijek treba vremena za naviku i provjeru šta najbolje odgovara našoj koži.

Nanosi se u veličini zrna graška ravnomjerno na cijelo lice uz obavezno izbjegavanje  područja oko očiju. 

Na početku korištenja može se javiti crvenilo ili suhoća, a nekima se koža može čak i ljuštiti.

To ne znači da je ovaj proizvod prejak ili da stanjuje kožu već je zapravo baš retinol sastojak koji nam osnažuje kožu i potiče dodatnu proizvodnju kolagena i elastina. 

Moje iskustvo nakon prvog korištenja je da sam imala samo malo izraženo crvenilo na području obraza, ali koje mi je i inače prirodno blago crveno. 

Iako neki u prvim tjednima korištenja retinola možda osjete i zatezanje kože ili suhoću, to bi sve trebalo prestati nakon dva do tri tjedna korištenja. 

Ja dodatnu suhoću lica nisam osjetila, iako inače imam kožu koja je sklona suhoći. 

Osjećaj suhoće najbolje se može ublažiti tako da nakon nanošenja retinola pričekamo pola sata za nanošenje kreme za lice, a retinol jako voli hidrataciju. 

One večeri kada koristite retinol preporučuje se izbjegavanje bilo kakvih jačih  tretmana za lice.  

Također, ono što bismo trebali izbjegavati je korištenje retinola  i vitamina C  zajedno, jedan iza drugoga, ali možemo uživati u oba proizvoda tako da jedan koristimo u jutarnjoj rutini, a drugi u večernjoj rutini. 

Iako vitamin C možemo koristiti i u dnevnoj i u večernjoj rutini, s njime ćemo najviše toga postići nanosimo li ga ujutro, dok  retinol onda ostavljamo za večernju rutinu.

Jutarnja rutina vezana za retinol je obavezno nanošenje SPF jer  retinoidi povećavaju fotosenzibilnost kože. Čak i ako je vani kišno i tmurno vrijeme, sjetimo se staviti SPF zaštitu.

 

Sezona proljeća pravo je vrijeme za uvođenje retinola u beauty rutinu jer ga je najbolje koristiti tri mjeseca, nakon kojih se preporučuje pauza iduća tri mjeseca.

Ta stanka se preporučuje zato što su istraživanja pokazala da su upravo tri mjeseca potrebna koži kako bi proizvela nove stanice.

Zanimljivo je prisjetiti se da se stanice sve do tridesetih godina u potpunosti obnavljaju svakih 28 dana, stvarajući tako uvijek svjež sloj kože.

Već prelaskom u tridesetu ta brojka se povećava i približava tromjesečnom ciklusu promjena. 

Nakon puno istraživanja ja sam se odlučila na 1 % Retinol Paula's choice i jedva čekam vidjeti rezultate koje ću vam javiti nakon 3 mjeseca korištenja.

Ako Vi imate svoje uspješne favorite retinola, javite mi svakako da istražim i te primjere u novom ciklusu nakon 3 mjeseca. 

https://fabuspot.com/1-retinol-treatment-proizvod-3576/

 

 

retinol hadoka paulas choice .jpg

Ovaj lagani losion kombinira čisti retinol s moćnim antioksidansima kako bi odmah pojačao hidrataciju, umanjio pojavu finih linija i bora te potaknuo ujednačeniji ten.

Sladić, ekstrakt zobi i drugi umirujući sastojci pomažu u smirivanju crvenila.

- Poboljšava tonus i teksturu kože
- Blijedi smeđe mrlje
- Omekšava fine linije i bore

EKSTRAKT KORIJENA SLADIĆA
Ekstrakt biljke koji ima moćna antioksidativna svojstva i umiruju kožu.

Može biti učinkovit u poboljšanju izgleda neujednačene kože.

PEPTIDI
Dio aminokiselina, neki imaju izvanredan učinak umirivanja kože, drugi mogu poboljšati izgled bora, gubitak čvrstoće i pomoći u omekšavanju izraznih linija.

RETINOL
Snažan sastojak koji može poboljšati različite probleme kože, najviše povezane s vidljivim znakovima starenja: obnavlja kožu, zaglađuje bore, antioksidans i poboljšava oštećenja od sunca.

Instagram