<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Iza Nanobébé brenda stoji inspirativna priča o umornom tati i jednoj uplakanoj bebi koja ga je potaknula da izumi bočicu. 

"Majčino mlijeko ne može se grijati u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku jer se tako uništavaju hranjive tvari i njegova imunološka svojstva", objasnio je Ayal Lanternari na početku intervjua, po struci biomedicinski inženjer. 

Jedini siguran način zagrijavanja majčinog mlijeka je stavljanje u toplu vodu, a to traje najmanje deset minuta.

I dok je Ayal tako jedne večeri grijao mlijeko za svog tromjesečnog sina Daniela, sinula mu je ideja o bočici u kojoj će se majčino mlijeko brzo zagrijati, a da se pritom ne izgube njegova svojstva.

Razmišljao je o dizajniranju baby bočice koja rastvara majčino mlijeko u više slojeva čime omogućava da se mlijeko brže ugrije, a da se pritom ne umanje njegove nutritivne vrijednosti. 

Kada se ujutro probudio, ideja ga je još držala i shvatio je da je ideja zapravo odlična pa je nazvao svog prijatelja koji se također oduševio.

Njih dvojica zajedno su sjedili u školskim klupama i pohađali su isti fakultet- Fakultet za tehničke znanosti te su oboje bili roditelji sa sličnim izazovima. 

"Moja je prva reakcija bila da je to genijalno. Istraživao sam tržište bočica za bebe i shvatio da ne postoji ništa slično tome što je Ayal izmislio"; kaže Asaf Kehat, također biomedicinski inženjer. 

Njih dvojica udružila su snage i gotovo godinu dana posvetili razvoju revolucionarne bočice. 

U veljači 2013. osnovali su kompaniju Nanobebe i počeli proizvoditi bočicu koja je prva i jedina takva bočica na tržištu. 

Prošlo je pet godina istraživanja i razvoja, testiranja od strane stotina roditelja, novorođenčadi, stručnjaka za dojenje i pedijatara, dok se ista nije pojavila u prodaji. 

 

U 2018. kompanija je počela prodavati svoju bočicu preko interneta, otvorili su ured i od tada šire svoju ponudu te pomažu roditeljima i bebama diljem svijeta.  

Od nedavno, Nanobebe proizvodi dostupni su i u Hrvatskoj te putem njihove web stranice možete saznati sve informacije vezane za Nanobebe proizvode: 

Bočice za majčino mlijeko, Flexy silikonske bočice, silikonske dude tješilice, setove za hranjenje i brojne druge proizvode.

Web HR: 

https://www.nanobebe.hr/

Instagram:

https://www.instagram.com/nanobebe_hr/

 

nanobebe hadoka4.jpg nanobebe hadoka3.jpg nanobebe hadoka1.jpg nanobebe hadoka2.jpg nanobebe hadoka5.jpg
Instagram