Milina prva namirnica s kojom je započela dohranu bila je brokula i od tada brokulu imamo često na meniju u različitim izdanjima.
Juha od brokule, lazanje sa sirom i brokulom i pesto od brokule su nam najdraža jela s brokulom.
Pesto od brokule najčešće kombiniramo kao umak za paštu i rižu ili kao namaz.
Za pripremu pesta potrebno je:
Oko 400 g cvjetića brokule kuhati oko 30 min na srednjoj temperaturi. Na kraju kuhanja vidjet ćete kako se stabljike brokule mogu vrlo lako probosti sa vilicom.
4 žlice maslinovog ulja
Sol i papar
Pesto možete raditi na način da ručno s vilicom ugnječite skuhanu brokulu ili da ju blendate u mikseru, sve ovisno kakvu teksturu želite dobiti za pesto.
Ja volim kombinaciju tako da uvijek prije blendanja pesta u mikseru, odvojim nekoliko stabljiki skuhane brokule sa strane.
Na tu količinu brokule, u pesto možete staviti i dvije šalice indijskih oraščića ili badema, a možete ubaciit i dvjie žlice sirnog namaza, kao i dvije žlice parmezana.
Ja najviše volim kada pesto radim bez dodataka i kada tek poslije dodam u jelo ili na vrh namaza različite dodatke i začine.
Priprema pesta je jako brza i jednostavna tako da se nadam da će se i kod vas često naći na meniju.
Želimo vam dobar tek.