<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Svijeća i košuljica za Milino krštenje

Za sve one koji vjeruju, krštenje je zaista poseban dan. Poseban dan za  roditelje, obitelj, kumove i prijatelje. Pripreme za taj dan počinju nekoliko tjedana prije kako bi se i roditelji i kumovi pripremili na svoje nove uloge, ali i nabavili sve stvari koje su potrebne za održavanje obreda krštenja. 
Prilikom pouke za krštenje, svećenik nas je uputio da su važni elementi obreda  svijeća i košuljica (bijela haljinica) koja se prislanja na dijete.
Bijela haljina kao znak  milosti, znak čistoće i poticaj za čuvanje čiste i neporočne duše, a pružanje zapaljene svijeće simbolika Krista koji «svijetli» svojim životom i  naukom djetetu te ga tako vodi dalje kroz život.
U tim trenucima već sam imala ideju o tome gdje potražiti te divne uspomene na dan krštenja i odmah nakon pouke počela sam Kikiju
pričati o predivnim stvarima koje sam vidjela na stranici  Svijeće Vatovac. 

Svijeća simbolizira život, simbolizira našu Milu i okupljajnje obitelji, kumova i prijatelja oko nje.
A čim sam vidjela njihovu svijećicu sa anđelićem i ručno ispisanim imenom, zaljubila sam se na prvi pogled i odmah sam znala da baš takvu svječicu želim sačuvati Mili za uspomenu.  S obzirom da je u nekim krajevima tradicija da se svijećica i haljinica za krštenje donosi kao poklon, oni su osmislili i posebnu kutijicu na kojoj se može ispisati posveta i poruka za trajnu uspomenu. Koliko je to predivno?  Uz personaliziranu svijeću, osmilisli su i bijelu haljinicu na koju se osim križića, finim zlatnim koncem može uvezati i ime djeteta i/ili datum krštenja, a koju je Mila dobila od kume. 

S obzirom da smo krštenje Mile počeli organizirati u ljetnim mjesecima, u jednom trenutku shvatila sam da su oni na godišnjem i da se može dogoditi da se vraćaju netom prije održavanja našeg krštenja, no uz njihov trud i ljubaznost, svijeća i košuljica stigle su nam točno na vrijeme. I još divnijeg izgleda uživo nego na slikama. 

Moram reći da sve dok svećenik nije polio Milu po glavici sa svetom vodicom, nisam uopće razmišljala da bi bilo dobro da ju imamo i s čime obrisati nakon toga. Iako se ne radi o velikoj količini vodice, opet mislim da bi neka vrsta maramice bila dobrodošla.  Da sam malo duže klikala na njihovoj stranici, vjerojatno bih kliknula i  na maramicu, pa bi me opis uz sliku podsjetio i na to, ovako skrećem pozornost nekome tko se možda toga isto ne bi sjetio..ako nas možda ima još?

Ovdje možete pogledati njihovu cijelu ponudu za krštenje, a osim tih divnih stvari možete pronaći i predivne dekice, bodye, plišane igračke i ručnike koje možete personalizirati i time stvoriti predivne poklone i uspomene. A za sve obožavatelja svijeća, kao što sam ja, mislim da su oni  idealna adresa za opskrbu sa svijećama za  zimu koja nam stiže... Kako bismo bili potpuno spremni za hladnije dane idelane za knjigu, čaj ili toplu čokoladu i miris svijeća dok smo prekriveni dekicom. 

Svijeće Vatovac Web stranica
                          Instagram

svijeće-vatovac-krstenje-mila.jpg svijeće-vatovac-krstenje-mila-hadoka.jpg
Instagram