<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Jedna goranska legenda kaže kako su prvi naseljenici fužinskog kraja, kada su s vrha brda pogledali na zelene šume i bistre vode, kazali: „Bit će to raj“!

Taj uzvik dao je ime planini, a planina hotelu i restoranu Bitoraj.

Nedaleko prekrasnog jezera Bajer i daleko od gradskih gužvi, svakodnevne brige i stresa, hotel i restoran Bitoraj Fužine nudi odmor uz autohtonu goransku kuhinju, opuštanje u wellness centru i spavanje u sobama kategoriziranima sa četiri zvjezdice.

Hotel Bitoraj  čuva dugu tradiciju turizma u Fužinama. Bio je to jedan od prvih smještajnih kapaciteta početkom 20. stoljeća, kada je nosio ime Pansion Neda. 

Potpuno je obnovljen i proširen 2007., a  2019. godine u sklopu hotela izgrađen je wellness tako da hotel zaista nudi odmor u punom smislu te riječi. 

hadoka bitoraj8.jpg hadoka bitoraj6.jpg

Hotel Bitoraj raspolaže s 25 soba različitih veličina i uređenosti. 

Uz tradicionalno uređene sobe, u ponudi imaju i sobe suvremenog interijera, sobu prilagođenu osobama s invaliditetom, sobu Afrodita za parove te dvosobni apartman „Sv. Anton“.

hadoka bitoraj10.jpg hadoka bitoraj2.jpg hadoka bitoraj3.jpg hadoka bitoraj4.jpg

Na samom vrhu hotela pronaći ćete svoj savršeni kutak za potpuno opuštanje, uz finsku saunu i tursku kupelj. Poseban doživljaj pruža i švedski tuš, osvježavajući tretman svježom vodom, a Relax room s pogledom na jezero Bajer dodat će vašem boravku u Fužinama jedinstveno iskustvo. Udobno se možete smjestiti u ergonomsku ležaljku u mekanom ogrtaču, pogledati nebo što se zrcali u vodi jezera ili snijeg na visokim borovima i osjetit ćete kako se povlače sve brige…

hadoka bitoraj9.jpg

Ukoliko dolazite na jedan dan u Fužine ili na nekoliko sati i u potrazi ste za autohtonom hranom - restoran Bitoraj je savršeno mjesto za uživanje. 

U ponudi imaju razna jela od gljiva, lokalne suhomesnate proizvode i sir, poznate žablje krakove, jela od divljači, pastrve, brojne mesne delicije, vegeterijansku i dječju ponudu jela te najfinije deserte - 

domaću štrudlu - šumsko voće, štrudlu Bitoraj (sir i jabuka), štrudlu s borovnicama, goransku kremu sa šumskim voćem i brojne druge. 

Cijeli meni možete pogledati na linku: 

 

Restoran Bitoraj jelovnik - Hotel & Restoran Bitoraj

bitoraj hadoka.jpg hadoka bitoraj7.jpg hadoka bitoraj5.jpg

S obzirom na to da Fužine nude boravak u predivnoj prirodi s puno aktivnosti, u Fužine možete doći i na jednodnevni izlet i na izlet za cijeli vikend. Zbog svog geografskog  položaja i povoljne klime, što pogotovo možemo istaknuti za ljetne mjesece, mnogi se turisti odluče na ljetni godišnji odmor upravo  u Fužinama jer na taj način imaju noćenje u gorju, a za pol sata vožnje već imaju uživanje i u moru.

Vrijeme u Fužinama prije svega možete iskoristiti za šetnju oko jezera Bajer. 

Šetnica je pogodna i za vožnju s kolicima i biciklima. Panoramski obilazak oko jezera Bajer možete organizirati vožnjom s vlakićem i panoramskim brodićem, a u blizini jezera Bajer nalazi se i Špilja Vrelo. Špilja je ravna i prilagođena osobama s invaliditetom, a u obilazak špilje možete i dječjim kolicima. 

U blizini Fužina, u Liču nalaze se i dva predivna OPG-a koja bismo vam preporučili za posjetu: Šumska bajka Lič i Zeleni san, a ukoliko volite konje, naša preporuka je i Kaubojsko selo - City of Roswell.

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao u kreiranju izleta u Fužine i nadam se da ćete uživati u Hotelu Bitoraj. 

Web: 

https://bitoraj.hr/

Instagram:

https://www.instagram.com/hotel_bitoraj/

Instagram