Danas smo Kiki i ja za ručak prvi put radili Dukan quiche pa smo onda quiche napravili i za Milu.
S obzirom da je sezona poriluka mislim da ćemo ovo jelo ovog proljeća još punooo puta raditi.
Za klasičan quiche kalup potrebno je :
300 g pirovog brašna
60 g kokosovog ulja koje rastopimo
1 dcl vode koji postepeno miješamo sa brašnom i uljem
Nakon što smo napravili kuglu tijesta, razvaljemo je i oblikujemo u kalup.
Tijesto malo izbockamo i stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva 5 minuta.
Za to vrijeme napravimo nadjev:
1 jaje
1 žlica svježeg sira
1 žlica kiselog vrhnja
3 žlice tekućeg jogurta
100 g sitno narezanog poriluka
Sve sastojke izmiješamo pa nadjev stavimo u kalup.
Sve nastavimo peći još 45 min na 200 stupnjeva.
Našoj Mili se svidio quiche, a mi se nadamo da će se i vama svidjeti.
Želimo vam dobar tek.