<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Ideje za izlet na snijeg Gorski kotar

Za mene je Siječanj uvijek asocijacija na snijeg i skijanje i u današnjem tekstu možete vidjeti naše prijedloge za izlet na snijeg u predivnom Gorskom kotaru. 

1. prijedlog na listi su Delnice i Petehovac 

U centru Delnica možete uživati s djecom u novo uređenim parku, klizalištu i u ograđenom dijelu gdje su srne.

https://www.visitdelnice.hr/

https://www.gsc-pgz.hr/raspored-rada-klizalista-u-delnicama-za-sezonu-20202021/

Na tom dijelu Delnica nalazi se i staza za skijaško trčanje, a na toj lokaciji možete naći i nekoliko manjih brežuljaka za sanjkanje.

U blizini je hotel Risnjak gdje možete probati slane i slatke goranske specijalitete. Naša preporuka su palačinke sa šumskim voćem.

http://www.hotel-risnjak.hr/index.asp

Malo izvan Delnica, nalazi se Petehovac gdje se na brdu pokraj planinarskog doma možete sanjkati. Iza planinarskog doma nalazi se i predivan vidikovac s kojeg se pruža pogled na Delnice. 
U planinarskom domu Petehovac najčešće ručamo kada dolazimo u Delnice i za to mjesto imamo sve preporuke. 

http://petehovac.com.hr/

hadoka snijeg gorski kotar17.jpg hadoka snijeg gorski kotar10.jpg hadoka snijeg gorski kotar8.jpg hadoka snijeg gorski kotar16.jpg hadoka snijeg gorski kotar9.jpg

2. Platak je mjesto na kojem je Mila prvi put osjetila snijeg tako da nam je to mjesto posebno emotivno. 

Na Platku se po zimi možete skijati, sanjkati, a u blizini je i nekoliko dječjih parkova. Često u blizini Platka možete vidjeti i konje, a ručati možete u Velikom domu Platak koji ima jako finu ponudu domaćih jela.  

Sve detaljne info za ponudu možete pročitati na: 

https://platak.hr/

Dom Platak 

hadoka snijeg gorski kotar12.jpg hadoka snijeg gorski kotar11.jpg hadoka snijeg gorski kotar14.jpg

3. Fužine su mjesto koje je idealno za zimske šetnje, a posebno je veselje ako za vrijeme šetnje sretnemo labude i patke. Uvijek sa sobom zato imamo i vrećicu kukuruza da ih možemo nahraniti.

Mjesta koja možemo preporučiti u Fužinama za ručak su Hotel Bitoraj, Arnika i konoba Volta. 

https://bitoraj.hr/

https://lovackidomarnika.eatbu.hr/?lang=hr

https://konoba-volta-fuzine.eatbu.hr/?lang=hr

Inače u Fužinama možete uživati i u vožnji brodića i vlaka, ali svakako provjerite njihovo radno vrijeme: 

https://www.tz-fuzine.hr/


U blizini Fužina nalaze se i dva OPG-a koja smo do sada imali priliku posjetiti izvan zimske sezone, a vjerujem da je posebno  lijepo i kada padne snijeg
Šumska bajka Lič gdje je nekoliko dječjih parkova i gdje se mogu hraniti srne.

https://sumskabajka.com/
Zeleni san opg gdje su konji, poniji, ljame i jako puno drugih vrsta životinja. 

https://opg-zeleni-san.weebly.com/
Kada smo zadnji put tamo bili u posjeti ručali smo u Buffetu Vera koji je udaljen  20 minuta vožnje prema Bribirskoj šumi. 

Također, u blizini Fužina nalazi se  i Kaubojsko selo - City of Roswell. To je mjesto gdje je Mila prvi put jahala konje, a tamo možete vidjeti i prikaz kaubojskog sela i nekoliko vrsta domaćih životinja. 

https://www.tz-fuzine.hr/hr/kaubojsko_selo__city_of_roswell/348/14

hadoka snijeg gorski kotar1.jpg hadoka snijeg gorski kotar15.jpg hadoka snijeg gorski kotar2.jpg hadoka snijeg gorski kotar3.jpg

4. Park šuma Golubinjak je super mjesto kada se želite prošetati u prirodi, a s obzirom na to da u parku postoji i duga kružna asfaltirana cesta, to je i idealno mjesto za vožnju bicikle i romobila.

U parku se nalazi i dječji park, igralište za sport i restoran u kojem možete ručati.

Više informacija možete pogledati na linku: 

https://lokvarka.hr/park-suma-golubinjak

 

hadoka snijeg gorski kotar4.jpg hadoka snijeg gorski kotar5.jpg hadoka snijeg gorski kotar6.jpg hadoka snijeg gorski kotar7.jpg

5. Risnjak 

Jedno od mojih najdražih mjesta u Gorskom kotaru za vrijeme zimskih mjeseci je podnožje Nacionalnog parka Risnjak gdje se nalazi jezero s patkama, a u blizini je i poučna Staza Leska. Prošle godine smo imali sreću da smo tamo bili sami i uživali smo u netaknutom snijegu oko jezera.

Na ulazu u Park je i Pansion Risnjak iz kojeg se pruža predivan pogled na cijelu okolicu, a sve informacije možete pogledati na linku: 

https://www.np-risnjak.hr/

 

 

 

Nadam se da će vam naše iskustvo pomoći u planiranju izleta u Gorskog kotaru i sigurna sam da ćete uživati. 

 

hadoka snijeg gorski kotar18.jpg hadoka snijeg gorski kotar19.jpg hadoka snijeg gorski kotar20.jpg hadoka snijeg gorski kotar21.jpg hadoka snijeg gorski kotar22.jpg
Instagram