Iako sam se već naviknula na Dukan dijetu, moram reći da mi povremeno baš nedostaje priprema kolača. Znate onih finih..sa čokoladnim biskvitom, a na vrhu sa nekom finom čokoladnom kremom..
Moj omiljeni Sacher ili Ferrero Rocher...
E paaaaa ova torta je nešto najsličnije tim finim tortama i stvarno pomaže u onim situacijama kada stvarno želiš nešto slatko.
Recept za cijelu tortu:
Paziti na dnevni unos mekinja i toleriranih namirnica.
4 jaja
1 svježi sir Lidl
1 prašak za pecivo
6 žlica zobenih mekinja
1 žlica sladila
Sve pomiješati i dodati
2 žlice kakao u prahu ( paziti na unos masti kod kakaa u prahu)
1 žličicu cimeta
Peći u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta. ( Pečenje često zna ovisiti o pećnicama)
Nakon što se *biskvit* ispeče, krenuti na pripremu pudinga od čokolade.
Puding od čokolade kuhati prema uputi te mu za vrijeme kuhanja dodati 1 žličicu sladila.
Topal puding preliti po *biskvitu* i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Nakon što se ohladi na sobnoj temperaturi, kolač je najbolje staviti na hlađenje u frižider po noći.
Aaaaa malo strpljenja dobro dođe jer nas onda ujutro čeka uživanje uz toplu kavu ili nakon ručka za desert.
Mi smo oduševljeni s ovom tortom i mislimo da je super zamjena za božićne torte pa će uz ovu tortu i naš Božić na dukan dijeti lakše proći.
Dobar tek
Mršaviti je lako, hadoka zna kako :)