Pohanu cvjetaču obožavam oduvijek, a Mili je to i jedno od prvih pohanih jela koje je probala.
Za pripremu vam je potrebna:
1 srednja cvjetača/karfiol
2 jaja
brašno ( oko 3 šalice )
i krušne mrvice
Prvo odrežete cvjetiće i skuhate cvjetaču tako da vam bude al dente kako se ne bi raspadala prilikom pečenja.
Obično ju kuham oko 20 minuta na srednjoj vatri u padeli u kojoj je cvjetača prekrivena s vodom.
Nakon kuhanja je potrebno da se cvjetača ohladi kako biste ju mogli pripremiti za pohanje.
Cvjetaču tada možete i posoliti ili ako ne volite slano ili radite za djecu onda soljenje možete ostaviti posebno za kraj.
Nakon sto se sve ohladilo, prvo cvjetaču stavljamo u brašno, zatim u jaja i onda u krušne mrvice.
Cvjetaču pohamo u dubljoj tavi koja je kao wok tava i na suncokretovom ulju na srednjoj temperaturi.
Pohanu cvjetaču najčešće jedemo uz pire, pečeni krumpir, riži biži ili batat.
Često dio skuhane cvjetače i vodu u kojoj se kuhala cvjetača ostavim i od toga napravim povrtnu juhu kako bih maksimalno iskoristila namirnicu i vrijeme.
Mila i ja vam želimo dobar tek i nadam se da vam se sviđa i ovaj recept.