1. Zapečeni njoki u umaku od špinata i sira
Špinat skuham i izblendam te nakon kuhanja njoka u smjesu umješam bilo koju vrstu kremastog sira koju imam doma uz mozzarellu.
2. Osim što obožavam crvenu shakshuku koja se radi u kombinaciji salse- pomidora i zapečenih jaja na oko u istoj tavi, jedno od jela koje također volim je zelena shakshuka-u kombinaciji špinata i zapečenog jaja na oko.
3. Zapečene prokulice i pohana cvjetača su nam jedno od omiljenih zimskih jela. Na taj način povrće jedemo na malo zanimljiviji način.
Njačešće ta jela kombiniramo za Milu uz pire od krumpira ili batata.
https://hadoka.hr/blog/prokulice/
https://hadoka.hr/blog/pohana-cvjetaca-recept-hadoka/
4. Uz sarmu i krpice s zeljem, jedno od najdražih zimskih jela nam je i jota. Naravno da smo bili oduševljeni kada smo prvi put gledali kako Mila uživa u joti.
Od kad je bila malena obožava kiseli kupus, a s obzirom da je kupus pun vitamina c, posebno nam je drago gledati ju kako uživa u tako zdravim namirnicama.
5. Bolonjez je odlično jelo koje možete napraviti vikendom u većoj količini i onda zamrznuti dio za one dane d.
Na taj način bolonjez možete brzo kombinirati uz paštu, njoke, rižu, pire ili ga možete iskoristiti za lazanje.
6. Još jedno jelo koje možete napraviti u onim danima kada imate više vremena su - ćufte.
Uvijek pokušavam dio takvih jela spremiti za one dane kada ništa ne stižem, tako da mi takva priprema unaprijed iznimno pomaže.
Ćufte kombiniramo uz pire, paštu ili rižu i uz to napravimo sezonsku salatu.
https://hadoka.hr/blog/cufte-bez-brasna/
7. Maneštrica od grahorica jelo je koje često radimo, pogotovo u zimskim mjesecima.
Na linku možete naći recept za maneštricu koju radimo s mesom, ali često iz recepta izostavim meso tako da nekad maneštricu kombiniram samo uz povrće i grahorice. Također, nekad u maneštricu ubacim i kuhani krumpir, pečeni batat ili pečenu tikvu (bundevu).
https://hadoka.hr/blog/brz-recept-istarska-manestra/
8. Trudim se da Mila barem jednom jede riblja jela. Najčešće to bude petkom ili vikendom. Jedno od jea koje često radimo je rižoto od povrća (kapula, mrkva, grašak i tikivica) + pohani oslić. Jedan dio povrća možete iskoristiti za juhu, a drugi dio povrća za rižoto.