<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Adventski kalendar za Milu 2021

Uz nadu nam je i ove godine počeo najčarobniji mjesec u godini. 

Upalili smo prvu adventsku svijeću, stavili tradicionalnu kuglicu želja na riječki bor na Korzu u sklopu humanitarne akcije i odlučili okititi i naš bor doma iako 1.12. još nije došao. Iako se moja mama oduvijek drži tradicije kićenja bora za Badnjak, ja sam odlučila od kada je došla Mila da kićenje bora uskladimo s 1. adventskom nedjeljom. 

Ove godine vikend 1. adventske nedjelje proveli smo na Adventu u Crikvenici, a nekoliko dana nakon toga pojeli smo i prve adventske fritule na novom Adventu kod kazališta u Rijeci….tako da zapravo, adventske aktivnosti već su nam počele i prije nego je 1.12. službeno došao. 

Međutim, od 1.12. kao i svake godine, za Milu sam pripremila adventski kalendar božićnih aktivnosti koje nisu nužno vezane za točan dan i plan ( jer naučili smo zadnjih godina koliko je sve nepredvidivo)?već nam te ideje služe kako bismo na jednom mjestu imali sve ideje za božićno vrijeme i naše zajedničke uspomene. 

1.Advent u Crikvenici 

2.Advent u Rijeci: na Korzu, Koblerovom trgu, kod kazališta i na Gradini 

3. Božićna kreativna radionica 

4. Advent u Opatiji 
5. Priprema za Sv. Nikolu i kreativna radionica za izradu čizmica 

6. Sv. Nikola 

7. Balet na YT- Orašar…sve dok ne odemo na balet uživo ili božićna kazališna predstava  

8. Božićne čestitke na sobiće 

9. Rudolf kolačići

10. Napisati pismo Djedu Božićnjaku 

11. Nada da ćemo ove godine uspjeti otići na Advent u Zagreb, Ljubljanu ili Trst

12. Donirati/pokloniti

13. Sv. Lucija i pšenica 

14. Advent u Fužinama 

15. Advent na Krku 

16. Izrada božićnih kućica

17 Napraviti božićne ukrase

18. Platak uz nadu da će biti barem umjetnog snijega i/ili Advent u Fužinama 

19. Frozen i Frozen II uz tetu Mawri 

20. Advent u Delnicama/srnice 

21. Pripremiti sve poklon paketiće 

22. Nekako smisliti vožnju s vlakićem jer je to adventski must i nadati se da ćemo se jednom opet voziti Božićnim vlakićem iz Rijeke  u Delnice 

23. Advent u Omišlju i koncert Matije Cveka 
24. Badnjak u gradu i kod tete Dande 

25. Božić

 

Uz svaku aktivnost, u vrećicu napišem i poruku zahvalnosti. Unatoč brojnim izazovima s kojima se svi susrećemo, mišljenja sam da je jako važno ostati fokusiran na zahvalnosti i to svakako želim prenijeti i na Milu. 

Također, iznimno mi je bitno da ona od najranije dobi uči koliko je važno dijeliti s drugima i brinuti se o onima koji imaju možda manje nego mi. Upravo zbog toga, ideja koju sam vidjela kod Samoposluge u Našicama čini mi se idealna i može se primijeniti u svakom gradu. Naime, oni su osmislili obrnuti kalendar, odnosno Adventski kalenDAR DOBROTE te su za svaki dan Adventa naveli proizvode koji se stavljaju u kutiju te se na kraju cijela kutija donira potrebitima. Radi se o proizvodima koji su trajnijeg roka i  koji su korisni u svakom kućanstvu. Tjestenine, gotova hrana, higijenske potrepštine. Uvijek možete te informacije provjeriti i s lokalnim humanitarnim organizacijama te na  taj način imati točan popis potrebnih stvari. Meni se ova ideja jako sviđa tako da ćemo ove godine raditi i obrnuti adventski kalendar i nekoga usrećiti. 

Za kraj, osim svih adventskih aktivnosti i ove godine ću za Milu napraviti  adventski kalendar sa slikovnicama koje su vezane za blagdanske-zimske teme. Tu kolekciju slikovnica prilagođavam njenoj dobi tako da svake godine uzmem neke nove slikovnice i zadržavam one koje su od posebnog emotivnog značaja. Neke slikovnice su na engleskom, neke na hrvatskom, a našlo se u kolekciji i slikovnica na norveškom jeziku koju nam je donio tata Kiki kada je radio u Norveškoj, kao i na slovenskom jeziku, kao uspomena na prvi adventski izlet u Ljubljanu. Nadam se da ćemo jednom opet imati i takve slikovnice s putovanja. 

Svake godine sve te knjige sakrijem nakon završetka Adventa i onda se svake sljedeće godine više ne mogu sjetiti gdje sam ih stavila hahaha 

Svim slikovnicama se posebno veselila svake  godine pa to obavezno ponavljam i to nam je baš postala tradicija. 

 

Za kraj, kao tradiciju koju smo imale i ja i sestra, za Milu sam pripremila i slatki adventski kalendar tako da će svaki dan otvarati čokoladni adventski kalendar i tako si dodatno zasladiti svaki dan. 

Svima vama koji ste došli do kraja ovog teksta, a uz to me i pratite na Instagramu, želim se zahvaliti Instagram adventskim darivanjem tako da ćete svaki dan na mom Instagram profilu imate priliku osvojiti brojne nagrade.

Sretno svima,  ovdje na linku možete direktno otići na Instagram. 

https://www.instagram.com/hadoka.hr/?hl=hr

 

Želim Vam svima puno mira, sreće i zdravlja i da ove blagdane provedete sa svojim najmilijima. 
To je najbitnije❤️

 

 

 

 

 

Instagram