Kako bi i mi mogli uživati u palačinkama uz Milu i njene palačinke od cikle, napravili sam ove koje možemo jesti neovisno o tome što smo na Dukan dijeti.
Za početak, ovdje ću napisati recept po kojem uvijek radimo dukan palačinke koji smo jakoooo dugo usavršavali i tražili točne omjere s obzirom da bi nam rijetko po kojem receptu palačinke izdržale, a da se ne raspadnu.
Naravno da ona prva palačinka gotovo pa uvijek ispadne drugačije od ostalih, ali po ovom receptu zaista vam se ne bi trebalo dogoditi pucanje tijesta....jer što je gore nego kada se zaželiš palačinki i kreneš ih raditi, a one ne uspiju.
Za 6-8 tankih palačinki potrebno je:
1 jaje
2 žlice zobenih mekinja ( u 2. fazi Dukan dijete dnevno se može unijeti maksimalno 2 žlice mekinja )
1/2 žlice gustina ( 1 žlica gustina je dnevno tolerirana namirnica, a više o toleriranim namirnicama možete čitati ovdje)
4 žlice tekućeg jogurta ( do 2% mm)
Ukoliko možete pričekati da se smjesa zgusne bilo bi odlično pričekati barem 5 minuta.
Nakon toga možete raditi ove obične Dukan palačinke ili u smjesu ubaciti pire od cikle, malo pomiješati smjesu i onda krenuti dalje na pečenje.
S obzirom da Mila jede po blw metodi jedna od pozitivnih strana takvog načinja dohrane od 6 mjeseci je to što dijete jede ista jela koja jedu i roditelji samo naravno prilagođena djeci. Upravo zbog toga sve naše Dukan obroke usklađujemo s Milinim obrocima pa onda ako na primjer radimo za Milu palačinke od cikle, isti taj pire iskoristimo i za naše palačinke.
Ja uvijek kada radimo ovaj recept napravim veću količinu pirea od cikle.
Od 3 cikle ukupne težine od 400 g prije kuhanja dobijem oko 300 g kuhanog pirea pa onda otprilike 100 g ostavim za palačinke, a ostatak od 200 g iskoristim ili za njene palačinke od cikle ili za njena peciva od pirovog brašna i cikle.
100 g pirea od cikle na ovu količinu smjese biti će vam i više nego dovoljno.
Ja sam stavila u smjesu dvije velike žlice pa sam onda vidjela da li mi odgovara tekstura i boja. Njabolje je prvo dodati jednu žlicu pa tek onda drugu da možete vidjeti je li vam ta količina zadovoljavajuća.
Ukoliko već nakon prve žlice shvatite da je vama to dovoljno onda jednostavno ostatak pirea možete pojesti kao prilog uz meso ili ribu.
Mi uvijek na tavu stavimo žličicu kokosovog ili maslinovog ulja (ovisno da li je jelo slatko ili slano ) te tavu zatim premažemo sa papirom s kojim pokupimo ostatak ulja.
Palačinke smo ovaj put jeli sa malinama koje su tolerirana namirnica u dnevnoj količini od 100 g uz dodatak svježeg sira tako da je ovo jelo definitivno jedan od mojih najdražih opcija za Dukan doručak.
Jedva čekam uz palačinke i jagode ili možda čak i neku slanu verziju, a ukoliko vi imate još ideja, obavezno mi ih javite.
Nadam se da ćete uživati u receptu.
Želimo vam dobar tek
Ovdje možete čitati o tome kako sam se odlučila na Dukan dijetu nakon poroda.
Ovdje možete čitati uvod o Dukan dijeti
Ovdjemožete čitati o 1. fazi Dukan dijete
Ovdje možete čitati o 2. fazi Duka dijete