<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Ovaj jednostavan, a tako poseban recept za palačinke donio nam je  veselje za doručak nakon teške neprospavane noći zbog Milinih zubića.
Kako bi nam bilo lakše kroz dan  odlučila sam da će nam biti puno lakše ako pospano jutro započnemo lijepim i finim doručkom. 
Zapravo, mislim da ovo nije bio doručak nego naš prvi  brunch  s obzirom koliko je bilo sati kada smo se probudile haha, ali upravo zbog dodatka cikle ( ili bilo kojeg drugog povrća) ovaj doručak može postati i ručak.
...a i mislim da ćemo  se složiti da se  palačinke mogu jesti apsolutno u bilo koje doba dana. 

Za početak ovdje pišem osnovni recept za palačinke u koji sam ovaj put ubacila pire od cikle, a inače možete ubaciti pire i od drugog  povrće. Špinat, grašak i batat su naši favoriti jer osim vitamina, donose na tanjur i divne boje. 

Za otprilike 6-8 tankih palačinki potrebna je: 
1 puna šalica pirovog brašna 
1,5 šalica (istih dimenzija kao i šalice za brašno) vode ili mlijeka biljnog porijekla (kokosovo, sojino, bademovo) ili ako vam bebe imaju više od 12 mjeseci i kravljeg mlijeka
Mi smo ovaj put radile sa vodom 
1 jaje ( možete i bez ako vam bebe još nisu probale jaje) 
1 malena žličica kokosovog ulja 

Sve sastojke pomiješajte i provjerite gustoću pa po potrebi naravno dodajte još brašna ako vam se čini prerijetko, ali smjesa bi i trebala biti tekuća (rijeđa od gustoće smjese za američke palačinke). 

DODATAK PIREA 
100 g pirea od cikle na ovu količinu smjese biti će vam i više nego dovoljno. Ja sam stavila u smjesu dvije velike žlice pa sam onda vidjela da li mi odgovara tekstura i boja.
Ja uvijek kada radimo ovaj recept napravim veću količinu pirea od cikle.
Od 3 cikle ukupne težine od 400 g prije kuhanja dobijem oko 300 g pirea pa onda otprilike 100 g ostavim za palačinke, a ostatak od 200 g iskoristim ili za naše Dukan palačinke od cikle ili za peciva od pirovog brašna i cikle.
Ta peciva Mila ima za neki od sljedećih obroka (ručak, večera ili doručak sljedeći dan)  ili jednostavno mi pojedemo ostatak pirea koji dodatno začinimo i to postane odličan prilog uz meso ili ribu koju jedemo za vrijeme Dukan dijete. 

Ako ne želite da vam ostaje veća količina pirea od cikle, onda vam je za ove palačinke 1 manja cikla sasvim dovoljna.

Kada ste pomiješali sve sastojke i pustili da kratko odstoje, zagrijate tavu na koju možete staviti malo kokosovog ulja i pustite da se tavica zagrije. Za odlične palačinke vatra bi trebala biti na srednjoj jačini, a ako vam prva odmah ne uspije u savršenom obliku nemojte se obeshrabriti.Te prve palačinke su uvijek probne i kako mi kažemo, posebna nagrada kuharu hehe. 

Ovaj put smo palačinke od cikle za Milu punili sa Veronika svježim sirom, a poslužili uz njihov jogurt i slatke maline. 

Nadam se da ćete uživati u palačinkama. 
Mila i mi vam želimo dobar tek. 




  

blw palačinke .jpg blw palačinke od cikle za bebu .jpg
Instagram