<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />
palacinke za bebe blw .jpg

Ovo je osnovni recept za palačinke koji radimo za Milu.
Brz, jednostavan i fin, a u njega možete ubaciti pire od voća ili povrća kako bi djeci boja, okus i miris bili drugačiji.

Za otprilike 6-8 tankih palačinki potrebna je: 
1 puna šalica pirovog brašna 
1,5 šalica (istih dimenzija kao i šalice za brašno) vode ili mlijeka biljnog porijekla (kokosovo, sojino, bademovo) ili ako vam bebe imaju više od 12 mjeseci i kravljeg mlijeka
Mi smo ovaj put radile sa vodom 
1 jaje ( možete i bez ako vam bebe još nisu probale jaje - na dnu imate prikaz tablice šta možete koristiti umjesto jaja) 
1 malena žličica kokosovog ulja 

Sve sastojke pomiješajte i provjerite gustoću pa po potrebi naravno dodajte još brašna ako vam se čini prerijetko, ali smjesa bi i trebala biti tekuća (rijeđa od gustoće smjese za američke palačinke). 

Kada ste pomiješali sve sastojke i pustili ih da kratko odstoje, zagrijate tavu na koju možete staviti malo kokosovog ulja i pustite da se tavica zagrije. 
Za odlične palačinke vatra bi trebala biti na srednjoj jačini, a ako vam prva odmah ne uspije u savršenom obliku nemojte se obeshrabriti.
Te prve palačinke uvijek su probne i kako mi kažemo, posebna nagrada kuharu hehe. 

Ovaj put smo palačinke namazali sa  tankim slojem Veronika jogurta i poslužili sa ananasom - upravo mliječni proizvodi i voće njačešći su dodatak koji joj dajemo uz palačinke. 

Nadam se da ćete u njima uživati i vi.
Mila i mi vam želimo dobar tek. 
 

palacinke za bebe blw.jpg zamjena za jaja.jpg
Instagram