300 g zobenih pahuljica
2 žlice zobenih mekinja
Šaka badema
Šaka indijskih oraščića
Šaka kikirikija
6 žlica kokosovog ulja
6 žlica meda
Kokos brašno
U posudi na srednjoj temperaturi zagrijte kokosovo ulje i med.
U ručnoj sjeckalici usitnite na srednje komadiće bademe, indijske oraščiće i kikiriki te u većoj posudi pomiješajte sa zobenim pahuljicama i mekinjama.
Kada su se med i kokosovo ulje otopili i sjedinili pomiješajte ih s mixom suhih sastojaka te na kraju dodajte i kokos brašno. Cijelu smjesu dobro pomiješajte.
Pećnicu upalite na 160 c, a na tepsiju stavite papir za pečenje. Cijelu smjesu ravnomjerno rasporedite za pečenje.
Pecite 20-25 minuta povremeno miješajući cijelu smjesu. Ja volim da je granola hrskava i dobro pečena pa je ostavim na pečenju do smeđe boje.
Svakako pečenje ovisi i o samoj pećnici pa provjeravajte za vrijeme pečenja granolu do vaše željene teksture.
Nakon pečenja pustite granolu da se ohladi pa ju onda premjestite u staklene posude za čuvanje.
Granola može stajati nekoliko tjedana, ali sigurna sam da će vam puno brže nestati.
Ja ju najviše volim jesti samostalno uz jogurt i nekad na vrh ubacim i voće.
Tko jednom proba domaću granolu sigurno će ju zauvijek sam raditi.
Uživajte u pripremi.
Dobar tek