<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Prvih 20 dana siječnja provele smo doma i to vrijeme iskoristila sam da se napokon više posvetim usvajanju navika za koje sam znala da mi mogu donijeti benefite u svakodnevici. 

1. Prva navika koju sam usvojila je da si svaki dan pripremim u dvije boce po cca litru čaja ili vode. Jednu litru se trudim popiti do podne, a drugo do 16 sati. Ja inače najviše volim čaj od mente i zeleni čaj na način da vrećice čaja pustim jako kratko u vodi. Kad kažem kratko, mislim na manje od pola minute jer na taj način više volim okus čaja. Uz vodu i čaj, trudim se da svaka dva dana radim prirodne sokove i smoothije kako bih i na taj način unijela u organizam što više vitamina. 

2. S obzirom da se trudim hraniti zdravije nego zadnjih mjeseci, svakih nekoliko dana napravim zdravije opcije za prigristi kako bih imala spremno za one situacije kada se zaželim svega. Svakih nekoliko dana napravim namaze od avokada, slanutka, brokule ili  tune kako bih imala spremno za brze obroke. Namaze jedem ili uz Dukan kruh ili uz mrkvu. Uz to, odlučila sam redovno raditi domaću granolu kako bih bila spremna u onim trenucima kada mi se jede nešto slatko. To najčešće kombiniram uz jogurt. 

3. Nisam fan vježbanja, ali fan sam hodanja tako da sma odlučila što više slobodnog vremena posevetiti hodanju. Cilj koji bih voljela ostvariti je 10k koraka dnevno. Neke dane napravim više, neke manje. ali ono što je najbitnije je da se trudim da svaki dan dam najbolje od sebe i da se odlučim na hodanje čak i kada mi se neda jer znam koliko ću se poslije bolje osjećati. 

4. Dok sam prije bila preplaćena na razne shopping newslettere, ove godine sam odlučila većinu takvih newslettera ugasiti, a aktivirate one koji mi donose predivne motivacijske poruke ujutro. Na taj način takve inspirativne rečenice prvi su jutarnji mailovi koje vidim. Tome ću sigurno uskoro posvetiti i poseban članak jer mi je to postala jedna od najboljih jutarnjih navika. 

5. Kada sam počela raditi nakon porodiljnog imala sam naviku čitanja knjiga dok sam se ujutro busom vozila na posao. To je značilo da sam barem 15 minuta svaki dan čitala knjigu. Kada sam počela raditi od doma ta navika se nekako putem izgubila i vrijeme sam više koristila za slušanje raznih videa. Ove godine sam se odlučila vratiti navici čitanja barem 15 minuta svaki dan. Naravno, da i daje ima dana kada to preskočim, ali te dane se onda trudim poslušati neke inspirativne videe ili podcaste.

Ništa se neće dogoditi ako jedan dan preskočimo navike koje nam inače čine dobro, ali  ono što sam i sama primjetila je da je načešće najbitnije samo krenuti. Izbrojiti do pet..ili 10 i krenuti. Ako ni nakon 10 sekundi ne osjećamo da je pravo vrijeme...onda nije problem ako taj dan preskočimo, samo je bitno da se taj jedan dan ne pretvori u tri, pet, šest...jer lakše je nastaviti pratiti navike koje smo usvojili, nego stvarati nove.

Nadam se da vas je ovaj članak inspirirao da i vi usvojite neke korisne navike koje će vam donijeti osjećaj da činite nešto dobro za sebe - kako fizički, tako i mentalno. 

 

HADOKA NAVIKE SIJEČANJ1.JPG HADOKA NAVIKE SIJEČANJ2.JPG HADOKA NAVIKE SIJEČANJ3.JPG HADOKA NAVIKE SIJEČANJ4.JPG
Instagram