<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Pecivo od pirovog brašna za bebe blw

Jedva sam čekala kada će doći vrijeme za uživanje u pečenju prvih kruhića, peciva i zdravih tijesta za Milu...a i njeni desni spremni za žuljanje isto su to jedva dočekali.

Iako volim kuhanje i pečenje, moram reći kako tijesta nisu nikad bila moj najbolji prijatelj. Uvijek sam se brinula kako će to na kraju ispasti, da li sam stavila točnu dozu kao u receptu i hoće li kruh ili peciva biti onako fini, meki iznutra, a izvana s koricom. 

Tragajući za receptima za kruhiće, naišla sam na recept za baguette kod @omitrova i s obzirom da mi se učinio fin, jednostavan i brz, odlučila sam ga prilagoditi za Milu i od njega stvoriti bazu za njena peciva. 

S obzirom da Mila jede malo, a mi jedemo Dukan kruh, uvijek se trudim da napravimo taman hrane za nju, odnosno da ne radim bez veze veće količine hrane koja se neće pojesti.
( drugim riječima, bilo bi bolje da se ne pojede i da ne jedem sve ostatke od svih  kao kontejner za hranu sto sam često radila prije )
 Upravo zato uvijek sve recepte prilagodim sastojcima, količinom i oblikom za nju pa je tako nastao i ovaj recept za peciva od pirovog brašna. 

Kada smo ga radili prvi put bilo nas je strah hoće li korica ispasti pretvrda za nju, ali smo se oduševili sto su peciva baš ispala prhka, a korica taman dovoljno tvrda da joj paše za žuljanje, ali da ju može zgnječiti desnima i žvakati svojim zubićima.
Mila je prvi put probala ova peciva sa 8,5 mjeseci i od tada su nam ta peciva u kombinaciji s voćem i mliječnim proizvodima postali odlična opcija za doručak ili ručak. 

 

Ovo je baza za tijesto:

150 g pirovog brašna 

1 jaje ( može i bez) 

60 g kiselog vrhnja 

1 žličica praška za pecivo


U jednoj posudi prosijam brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi pomiješam jaje i kiselo vrhnje.
Sve spojim i kratko miješam te onda odvojim tijesto na dva jednaka dijela. 
Najčešće dodatkom 100 g pirea od cikle napravim od drugog dijela 3 takva muffina od pirovog brašna i cikle. 
Ta količina od 100 g pirea može se dobiti od jedne srednje kuhane cikle, a ovdje sam pisala kako inače radimo i njene palačinke od cikle pa ako vas to zanima, te recepte možete pogledati ovdje. 

Ukoliko ne želite dodavati pire od povrća onda od ove smjese možete dobiti 4  peciva.
Ta peciva ispadnu malo viša nakon pečenja što je super jer se onda  može izrezati baš lijepa šnita. 
Šnitu zatim režemo po dužuni na trakice i na njih mažemo pekmez od voća ili sir.
Također, ta dužina je onda i bebama jednostavna za hvatati i papati. 


Kada sam rasporedila muffine i peciva u silikonski pekač, stavljam ih u pećnicu na 180/200 ( ovisno o jačini pećnice) stupnjeva i pečem 25 minuta. 

Nadam se da vam se recept sviđa i da ćete uživati u pripremi.
Mila i ja želimo vam dobar tek. 



Ovdje možete pogledati recept za palačine od cikle.

Peciva od cikle sa mljevenim junećim mesom i prokulicama. 

peciva_od_pirovog_brasna.jpg pecivo od pirovog brašna blw hadoka.jpg
Instagram