<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Kada je Mila imala dva mjeseca išli smo s njom na kratki izlet u Poreč. Za Poreč smo jako vezani jer je Kikijev tata bio iz Poreča tako da nam je svaki odlazak u Istru posebno emotivan. Posebno emotivan bio nam je ovaj prvi put s Milom u Poreču.

U setnju smo oldučili krenuti s jajem umjesto sa košarom s obzirom da smo znali kakve nas kamene ploče kroz grad očekuju, a i zaspala je u autu za vrijeme vožnje  pa je nismo htjeli vađenjem buditi. Tada je Mila imala dvosatni ritam buđenja i hranjenja. Svaki dva i pol sata bi se budila nakon čega bi u što kraćem roku htjela dojenje i nakon toga bi skoro pa uvijek ponovo utonula u san ili bi pak nakon buđenja bila kratko budna pa opet htjela cijeli svoj ritual ponovo. Taj njen ritam omogućio nam je da prema tome kreiramo slobodno vrijeme u Poreču i mislim da je to zapravo najvažnije kada je riječ o putovanjima sa malim bebama. Što prije uvidiš njihov ritam, biti će lakše uskladiti se s njim.
Istraživanje Poreča pokazalo se kao dobra ideja jer je barem jedan dio te šetnje po rivi i oko Poreča uživala u vožnji  dok u košari to ne bi bilo isto jer (smo vdijeli na drugim kolicima ko nas) koliko je prejako drdanja  djece u kolicima zbog  kamenih ploča koje vode kroz grad. Također, s obzirom da je to bilo razdoblje turističke sezone kad je i velik broj turista u popodnevnim satima šetao da e skloni od sunca,  gužva je naravno bila na svakom koraku pa je bila potrebna i malo jača koncentracija kako bi se vozio slalom izmedu turista, a izbjeglo prejako poskakivanje s kolicima.

Duugi put kada smo s njom išli u Poreč imala je 5 mjeseci pa je cijela briga oko njenog spavanja, hranjenja i presvlacenja bila manja nego na početku, a i tada se vozila u sportskom dijelu kolica, koja su joj pružala puno više udobnosti, ali i stabilnosti po kamenim pločama. Dodatni plus je bio taj što je to već bila postsezona tako da je i kroz grad bilo puno manje gužve pa je naša preporuka za odlazak u Poreč sa bebama, ako baš možete birati,  upravo predsezona ili postsezona. Za vrijeme drugog izleta u Poreč Mila je  prespavala je samo jedan dio puta, a za vrijeme dok je bila budna čak je bila spremna i na fotkanje. Rekla bih da je baš prava mamina cura heheh 

1. KOLICA/KLOKANICA 

Što se tiče kolica..moje mišljenje je da je jaje ili sportski dio bolji odabir od košare jer pružaju bolju stabilnost, a  zbog neravnog terena i kamenih ploča u starom dijelu grada. Sve okolne šetnice su lijepo uređene i idelane za uživanje sa kolicima bilo da se šetate prema hotspot srcu ili skroz do Zelene ili Plave lagune.  Mišljenja smo da bi najbolja opcija tijekom ljeta, a zbog velikih gužvi bila klokanica, a naš zaključak je svakako da je za vrijeme predsezone ili postsezone još slađe putovati jer se može uživati u većem miru i tišini. 

2. ŠETNJA/ VLAKIĆ / BICIKLE

Osim rive i starog grada možete se šetati šetnicom na sjever prema  ili krenuti na jug prema  i to uz more. Tom rutom ide i vlakić s kojim je moguće ići i sa sklopljenim kolicima, ali je potrebno odmah biti spreman loviti mjesta jer se prazna mjesta jako brzo popune. Po našem mišljenju, sa kolicima bi bilo najbolje loviti zadnji separe vlakića. Ako budemo išli drugi put, ovdje ću pisati i  o tome. 

3. PRESVLAČENJE

Osim mjesta na otvorenom i auta gdje smo radili akciju presvlačenja,  u restoranu Bijeli san ljubazni konobari su me uputili u zatvoreni dio restorana gdje sam presvukla  Milu tako da su osim lijepe lokacije restorana dobili i još jedan dodatni plus zbog pomoći oko Mile . Ako budem našla još neka mjesta pogodna za presvalčenje, dopisati ću ih ovdje. 

4. PARK 
Jedno od takvih mjesta je i park Olge Ban. ću staviti upute gdje se park nalazi. Predivno je uređen i idealan je za skrivanje u hladu, piknik ili igranje za veću djecu. 
 

5. DOJENJE/ HRANJENJE 

U Poreču je puno restorana i kafića gdje možete hraniti svoje bebe, ali i klupica koje omogućavaju mir i tišinu potrebnu za dojenje na otvorenom. Jedno od meni dražih mjesta su klupice uz šetnicu prema Plavoj i Zelenoj laguni. 

Preporuke:  

Sladoled i kolači u slastičarnici Fontana

Kava sa pogledom na Poreč u Peschiera

Kava sa pogledom na otočić sv. Nikola  Epoca

Konoba Daniela koja se nalazi na ulazu u Poreča i gdje smo večerali, a ovdje možete vijdeti kako nam je bilo. 

Ako dolazite u Poreč i želite nazdraviti koktelom u ruci krenite odmah u Lapidarium gdje su kokteli jako fini, a scene idealne za instagram fotke.  

Romantična večera u Hrastu

 

Dodatne zanimljivosti za djecu:

Vožnja bicikle skroz do Plave lagune i to one za četiri osoba, a što je jedna od meni jako dragih uspomena iz djetinjstva 

Vožnja vlakićem 

Akvarij 

Vožnja podmornicom 

Vožnja turističkim brodovima 


U blizini/ na putu do/ sljedeći put: 

Istralandia

Aquapark Aquacolors Porec
 
Brijuni

Sanc.Michael Medieval Theme Park

Gologorički dol

 

Ako želite istražiti još neka mjesta u unutrašnjosti Istri o našim avanturama kada sam bila trudna s Milom i o našem babymoon-u prošlu jesen možete čitati ovdje. Prošli smo tada i Oprtalj, Grožnjan, Motovun, Hum, Kotle i Roč i svakome bi preporučili uživanje u srcu Istre. 

Šaljemo vam puno pozdrava i želimo sretan put dok jedva čekamo nove avanture s Milom u Istri. 

Instagram