<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Prvi uskrs s Milom i recept za paštetu od piletine

Prvi Uskrs s Milom  

Nakon prvog zajedničkog Božića, keksića s cimetom i svega u znaku sobića,  jedva smo čekali proljeće , zečiće i Uskrs. 

Razmišljala sam šta ćemo joj raditi za Uskršnji meni, a kako bi i naš i njen ručak bili usklađeni i mislim znam koja jela su pobijedila. 

Ujutro će s nama jesti kuhana jaja ( koja je probala prvi put s 8 mjeseci ), svoj kruhić od pirovog brašna,  malo šunkice i mladog luka ako bude htjela grickati  kao pravi mali zeko hehe

Uz to pripremit ću joj i ovu paštetu od piletine koju ste vidjeli na slici. 


Svi koji od prvih dana prate recepte i način  na koji planiramo i osmišljavamo Milinu prehranu možda će se iznenaditi kada vide da je ovaj recept za paštetu. Za paštetu  koju prati totalno loš glas samo zbog toga jer se često pritom misli na industrijski prerađenu paštetu za koju često ne možemo znati šta točno sadrži. Međutim, pašteta spremljena doma od domaćih i poznatih namirnica svakako može biti dio zdrave prehrane. 

Svjesna sam svega šta život i hrana kroz život sa sobom nosi, ne želim je držati u neznanju i ispod staklenog zvona, ali želim da nauči razliku između načina na koji se sprema industrijski obrađena hrana i ona koju pripremamo doma. Želim da zna sve pa da onda sama bira. 

Uz to, kao i sve druge obitelji i nas će dočekati obroci u vrtiću koji često na meniju imaju  paštete, dani kada više možda neću stići napraviti sve zdrave delicije kao zadnjih godinu dana i potreba da bakama pripremim meni koji će i one Mili moći davati bez dugog pripremanja. 

Uz sve to, ideja da i ona uživa s nama u predjelu uz mladi luk i rotkvice dok ja mažem hren za koji je ona po meni još ipak premala, čini mi se savršenom za prvi Uskrs. 

Ja sam inače netko tko se trudi i voli  maksimalno iskoristiti sve namirnice koje koristim kada nam radim ručak tako da meso koje kuham uvijek koristim istovremeno za juhu i za glavno jelo. Kada nam ostane kuhane piletine ili puretine ili povrća ovo je najbolji način da se sve iskoristi i tu dolazimo do recepta za paštetu od 2 glavna sastojka.  


Recept je jako brz i fin, a zbog toga što je sve u znaku Uskrsa onda ćemo joj i tanjur ukrasitiu tom stilu.  

Zečići i pilići su spremni za prvi Uskrs s Milom.

Za paštetu je potrebno: 

200 g piletine koju skuhamo i izblendamo s 3 pune žlice vrhnja i na kraju dodamo samo malo češnjaka u prahu. 

Ako želite napraviti 3 vrste namaza kao na slici onda jedan dio namaza ostavite u izvornom okusu, a u dvije odvojene posude rasporedite ostatak smjese. 

U jednu posudu dodate kuhanu mrkvu pa sve dobro izblendate  i dobijete
 narančastu paštetu, 
a u drugu posudu stavimo nekoliko cvjetića kuhane  brokule  ili malo avokada da dobijemo zelenu boju. 

Za dekoriranje sam koristila: jaja, borovnice, koru od mrkve i rotkvice i mladi luk..


Podloga za zečiće je kruh koji sam radila po receptu za peciva od pirovog brašna samo u duploj dozi kako bi imali veću površinu za mazanje i ukrašavanje. 

Uz  zečiće, jaja sam dekorirala da budu u obliku zečića koji skakuće kraj pilića. 
Inače, naša zekolina do kraja je izgrickala slikovnicu Skakutavi zečić tako da je ovo i za tu prigodu uspomena hahha 

Dok ja budem mazala hren koji obožavam na sveeee i uz sve, Mili ćemo mazati ovu paštetu. 

Nakon uskršnjeg doručka, koji je  jedan od najboljih vrsta doručka ikad, za ručak ćemo joj pripremiti  pečeni mladi krumpir koji obožava  i ptičice. 
Ptičice su inače naš obiteljski naziv za zarolana pileća ili pureća prsa punjena sa sirom i špinatom. 

Obožavam taj način pripreme mesa koje prvo zarolamo pa onda kratko pečemo na tavici ( za nju na kokosovom ulju) sa svih strana  i onda stavljamo na pečenje u pećnicu. 
Na taj način meso bude jako fino i sočno. Inače za nas dodamo i fetu pršuta u punjenje, ali njoj radimo bez da joj ne bude preslano. 

Za desert ćemo joj vjerojatno napraviti muffine od borovnica, za koji recept možete naći na blogu ili tortu od mrkve, mascarpone sira i malina kakvu je imala za prvi rođendan. 

Od cijele uskršnje priče najbitnije je da smo svi zajedno na okupu. 
Uživajte u produženom vikendu i obiteljskim druženjima. 

Želimo vam sretan Uskrs 
 

uskrs s djecom - pasteta od piletine.jpg
Instagram