<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Recept za zdravu pizzu

Obožavam pizzu pa sam bila presretna kada sam prije nekoliko godina shvatila da postoje zamjene za tijesto za pizzu koje mi mogu pomoći da uživam, ali sa manje kalorija.

Sjećam se svog oduševljenja kada sam prvi put vidjela da pizza može biti i zdrava. Nisam mogla vjerovati da se tijesto za pizzu može napraviti od zobenih pahuljica, zobenih mekinja ili karfiola. Od tada sam krenula istraživati koji bi mi recept mogao postati najdraži i  nakon nekoliko pokušaja došla sam do ovog recepta za pizzu o kojem ću vam danas pisati.
Da, naravno da okus tijesta ove pizze nije onaj na koji prvo pomislimo kada kažemo pizza, ali ova pizza  je odlična zamjena, pogotovo kada shvatimo koliko kalorija manje na ovaj način unosimo u svoj organizam. I da znamo da i one dane kada nije cheat day možemo na meniju imati pizzu ako smo se baš nje zaželjeli. 

hadoka pizza.jpg

ŠTA JE POTREBNO: 
1. 15 jušnih žlica sitnih zobenih pahuljica i/ili zobenih mekinja koje miksanjem u mikseru pretvaramo u brašno
2. 1,5 dcl vode
3. Začine koje najviše volite ( ja sam ovaj put koristila kim, origano i češnjak)
4. Maslinovo ulje i/ili peperoncino ulje koje nam je otrkiće 2016. godine 
5. Namirnice za vama najdraži nadjev 

healthy pizza recipe.jpg

1. U posudi izmješamo zobeno brašno, dodamo 1,5 dcl vode, začine koje volimo i nekoliko kapi nama najdražeg ulja.
2. Ostavimo u posudi da odstoji 10 do 15 minuta.
3. Sa rukama oblikujemo krug koji stavljamo na papir za pečenje.
4. Pečemo ga u pečnici 15ak minuta na 180 C.
5. Nakon toga na tijesto stavljamo sve ono što volimo. Najdraža zdrava pizza mi je sa mozzarellom, tikvicama i salsom, a ovaj put sam koristila prefinu Majuka domaću šalšu koja se u Rijeci može nabaviti u  Manufakturi
6. Kada smo sve posložili na pizzu stavljamo je ponovo u pećnicu i pečemo 30 minuta na 180 C.

Nadam se da će vam se sviđati ovaj recept i da će vam pomoći u onim danima  kada pazite na prehranu, ali vam dođe gušt na pizzu.

Hvala puno na čitanju,
želim vam dobar tek.

 

healthy pizzaa.jpg
Instagram