<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Adventiranje kod kazališta Rijeka

Ove godine Advent u Rijeci bogatiji je za još jednu adventsku lokaciju koja je već na samom početku oduševila brojne Riječane. Nakon šetnje po Korzu, Koblerovom trgu ili Molo longu naša preporuka je da gradski adventski đir svakako začinite i posjetom Adventiranju kod kazališta. 

Na početku Adventa kod kazališta nalaze se tri kućice koje imaju najveću ponudu pića i  idealne su  za adventsko nazdravljanje. 

S jedne strane nalazi se Fiorello bar koji uz razne gin napitke ima u ponudi i Aura rakije 

https://hr-hr.facebook.com/fiorellopubrijeka/

 

IMG_5288.jpg IMG_5289.jpg

S druge strane imate ponudu Three Monkeys gdje možete probati i razne vrste koktela.

https://www.facebook.com/threemonkeysri/

IMG_5287.jpg

Odmah pokraj nalazi se i kućica Rakhia bar na kojoj još nismo imali prilike probati rakiju, ali imamo u planu posjet i ovoj kućici koja se nalazi i na Adventu na Gradini. Zanimljivo je da u  ponudi imaju i pol metra rakije koja se sastoji od 10 rakija različitih okusa. 

https://hr-hr.facebook.com/RakhiaBarRijeka/

https://www.instagram.com/rakhia_bar_rijeka/?hl=hr

IMG_5285.jpg

Nakon nazdravljanja, možete produžiti na niz kućica koje nude i piće i hranu. 

Prvi u redu smjestio se kamper Picnic.mingle.fun

https://www.facebook.com/picnic.mingle.fun/

https://www.instagram.com/picnic.mingle.fun/

Svi već znaju da su krumpirići s umakom od tartufa i grana padano sirom jedno od mojih najdražih  jela. Upravo iz tog razloga tražila sam na Adventu takvu vrstu krumpirića i oduševila se batat krumpirićima na ovoj kućici. Ovo je moj favorit Adventa i ako volite takve okuse sigurno ćete se i vi oduševiti. Uz savršene krumpiriće probali smo i Mekane obraze, a veselim se isprobati i Winter burger i patku s mlincima u svježem brioche pecivu s BBQ-brusnica umakom.

IMG_5284.jpg IMG_5309.jpg IMG_5283.jpg CE1E6EB5-6248-4684-BE48-4CAC9099BE71.jpg

U produžetku se nalazi  Kuća kobasica na kojoj možete probati ponudu kobasica prema receptima chefa Mate Jankovića. Probali smo Classic debrecinku, a do kraja Adventa planiramo probati i From Kranj with love i  Craft sausage. Ovdje smo isprobali i kuhano vino i bilo je odlično. 

https://hr-hr.facebook.com/mojprijateljnikimamalukitu

IMG_5290.jpg IMG_5628 2.jpg

U nastavku se nalazi kućica NOSH Cosmopolitan Food, mjesto koje i inače često posjećujem u gradu i koje mi je u zadnjih godinu dana postalo najdraže mjesto za brunch. Zbog toga sam se baš razveselila kad sam vidjela da imaju svoju kućicu na Adventu kod kazališta. 

Ovdje mi je postalo omiljeno mjesto za kuhano vino, a frendice su uživale u finom teraninu i kuhanom vinu. Od hrane bih izdvojila Meatballs Marinara i Philly Cheese sandwich koji sam probala, a na ovoj kućici sljedeći put planiram probati knedle. 

https://www.facebook.com/noshrijeka/

https://www.instagram.com/nosh_cosmopolitan_food/?hl=hr

IMG_5291 (1).jpg IMG_5293 (1).jpg IMG_5627 2.jpg

Ove godine u Rijeci se otvorio Hilton hotel, a na vrhu hotela nalazi se restoran Nebo. Restoran s predivnim pogledom na Kvarneru u kojem je glavni kuhar Deni Srdoč nagrađen Michellinovom zvjezdicom. Iz tih razloga jako me zanimala ponuda ove kućice. Izdvojila bih BBQ svinjska rebarca u tostiranom brioche kruhu uz spicy pržene krumpiriće, a ukoliko imate prilike svakako bih Vam preporučila odlazak u Hilton i restoran Nebo za jedan poseban doživljaj našeg Kvarnera.

https://neborijeka.com/

IMG_5629 2.jpg IMG_5625 2.jpg IMG_5626 2.jpg

Za kraj je  red došao za slatko. Zapravo, nama je ovogodišnji Advent kod kazališta započeo upravo s fritulama prvog dana otvaranja kada je naša Mila poželjela fritule s preljevom od jagoda i želja joj se ostvarila jer oni imaju velik broj kombinacija preljeva za fritule i wafle. Najviše preporuka dobila sam za fritule s bijelom čokoladom, cimetom i listićima bademima tako da to svakako planiramo probati drugi put. Njihovu kućicu možete posjetiti i na Adventu na Gradini. 

https://www.facebook.com/DiMareOpatija/

https://www.instagram.com/di_mare_desserts/?hl=hr

IMG_4761_2.jpg

Adventiranje kod kazališta postao je moj omiljeni adventski kutak u Rijeci i sigurna sam da ćete sigurno i vi tamo naći štandić po svom gustu za uživanje. 

Radno vrijeme Adventiranja kod kazališta je od 11 do 24 svaki dan, a sve detaljne informacije možete pogledati na Instagramu:  

https://www.instagram.com/adventiranje_kod_kazalista/

IMG_5311.jpg
Instagram