Za 13 ćufti od miješanog mljevenog mesa potrebno vam je:
300 g miješanog mljevenog mesa
1 jaje
3 velike žlice zobenih mekinji
Sol i papar po vlastitom izboru
Sve sastojke pomiješamo u posudu i ostavimo na 10 minuta u frižideru da se smjesa poveže.
Nakon toga stavimo malo ulja na ruke i radimo ćufte.
Ćufte pečemo na ulju na srednjoj temperaturi sve dok se ne speku do smeđe boje.
U drugoj posudi na srednjoj temperaturi ugrijemo salsu koju začinimo po vlastitom ukusu te u posudu ubacimo ćufte.
Mi najviše volimo salsu koja je već začinjena s bosiljkom. Sve zajedno kuhamo nekoliko minuta i nakon toga možemo uživati u finim i toplim ćuftama.
Njačešće ćufte u salsi poslužim Mili uz rižu ili špagete, a ja ih jedem samostalno u salsi i uz salatu.
Kada ručak radim samo za nas dvije onda dio ćufti u salsi zamrznem i na taj način imam spremno jelo za one dane d.
Nadam se da će vam ovaj recept pomoći ako kao i ja pokušavate izbjegavati ugljikohidrate, a svejedno želite uživati u ćuftama u salsi.
Želimo vam dobar tek.