<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

5 ideja za kreativno ljeto s djecom

Iako često Instagram ili Pinterest ideje izgledaju savršeno, lako i jednostavno....

igre hadoka instagram .jpg

a onda kada krenemo u realizaciju neke ideje sve krene totalno drugačije od planiranog...

hadoka instagram .jpg

u krativnom radu s djecom, dobra vijest je da čak i ako plan i realzacija budu suprotne od naših zamisli,

djeca u tom kreativnom procesu toliko toga nauče da je to vrijeme savršeno potrošeno.

To sam i ja imala u glavi kada sam prošlo ljeto, s njenih 15 mjeseci krenula prvi put u zajedničko stvaranje ljetnih simbola pomoću otiska nogice i rukice. 

Danas kada vidim koliko se od tada naučila i strpljenju i koncentraciji i hvatu i bojama....drago mi je da sam krenula s njom u tu kreativnu avanturu. 

U ovom članku ćete pronaći 5 ideja kako od dječjih rukica i nogica stvoriti uspomene na ljeto koje traju zauvijek. 

hadoka kreativa.jpg

1. Ribice u moru 

Možete ih pustiti da prvo oni obojaju papri u plavo (za mlađe možete koristiti jednu plavu boju, za starije nekoliko nijansi). Pustiti barem 24 h da se boja osuši i zatim sa jarkim bojama ( žutom, naranđastom, crvenom) raditi otiske sa rukicama. Nakon što se i ti otisci osuše, možete dovršiti rad crtajući ježa, meduze, hobotnice, zvijezde i sl...

hadoka rukice otisci .jpg

2. 3. i 4. 

Osim ribica, pomoću rukica možete napraviti otiske u prikazu crvenog morskog RAKA ili crvene BUBAMARE, a sa nogicama možete napraviti LUBENICU. 

igre hadoka instagram rukice.jpg igre hadoka instagram 1 .jpg

5. Za vježbu koncentracije možete im staviti  samo jedan prstić u ljubičastu ili plavu boju pa napraviti BOROVNICE ili jedan dio rukice obojati u crveno, a drugi u zeleno pa napraviti JAGODU. 

hadoka instagram otisci ruka.JPG

Na početku sam koristila boje za malu djecu koje sam kupovala u Mulleru i koje su u višem cjenovnom rangu. S vremenom sam počela kupovati klasične dječje boje koje su non toxic. 

Kada smo tek počele s kreativnim radom, ja sam joj bojala sa kistom rukicu, a nakon 18 mjeseci i ona je počela sama bojati rukice. 

Kroz kreativnu igru sa njom s vremenom sam primjetila koliko joj takve aktivnosti pomažu da nema problema sa senzorikom, dodirom ili bojom na rukama što je često slučaj kod djece. 

Navikla se na takve aktivnosti pa je s vremenom bilo i manje nereda i boje po svuda- do tada sam uvijek koristila staru bijelu plahtu koju bih stavila ispod nas. 

Vrijeme koje je počela koristiti u kreativnim aktivnostima naučile su je strpljenju i koncentraciji, na taj način joj se razvija i motorika, a meni je to njeno kreativno vrijeme omogućilo da danas mogu za to vrijeme popiti toplu kavu. 

 

Nadam se da smo vas inspirirali da i vi probate krativne ideje i storiti i likovne uspomene na svima drago ljeto. 

Mila i Hana 

Instagram