<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Velika većina ljudi vjerojatno će se složiti s Kikijem i reći kako je baby shower još jedna američka/Instagram fora koja služi samo kako bi se bez veze potrošili novci i kako bi imali još jedan razlog za naslikavanje koje on ne voli, a za koje ja živim hahah 

Da, najveći razlog zbog kojeg sam ja znala da želim imati baby shower za Milu definitivno je bilo to što sam htjela stvoriti i sačuvati  uspomene iz tog perioda  trudnoće...a sve kako bih joj jednog dana sve te divne trenutke mogla i  pokazati. 

Iako bi Kiki kao i uvijek pa tako i  sada rekao da imamo dovoljno slika i uspomena za cijeli život  hahaha, svejedno sam odlučila da želim još baš kao i uvijek do sada. 


Aaa kao i uvijek kada je riječ o proslavama sve osobe koje me znaju, a pogotovo sve moje frendice zapravo su znale da ćemo dolazak Mile  sigurno proslaviti na taj način. Tko me i malo poznaje zna da bih mogla organizirati proslave svaki dan, a još više proslavu koja je bila najposebnija do sada....Sada sam shvatila da sam to zapravo rekla za svaku proslavu do sada hahaha i djevojačku i baby shower i krštenje i moj prvi rođendan s Milom....a zapravo nas najposebnija proslava  tek čeka jer je to definitivno  njen prvi rođendan koji je takoooo blizu.


Znala sam da prije nego što Mila dođe želim još jednom na okupu vidjeti sve svoje frendice koje razasute na četiri strane svijeta uspijem okupiti samo kada nešto slavim hehe Zato i toliko slavim hehe 

Također, znala sam da na taj način želim podijeliti vijest da čekamo curicu sa svima onima s kojima nisam baš najbliža ili koje  ne poznajem osobno, ali ih pratim putem svih mogućih društvenih mreža. Iako izgleda možda kao da ja velik dio svoje intime dijelim sa svima, zapravo sam ja introvert, a po pitanju trudnoće sam bila još veći. Prvo su svi imali zabranu da pričaju o tome kako sam trudna, a onda su imali zabranu da govore spol bebice jer iako smo radili Nifty pa smo vrlo brzo saznali da nosim curicu opet sam htjela te detalje što duže zadržati samo za nas. 

Isto tako, znala sam da baby shower  želim napraviti pred kraj trudnoće, u zadnjem mjesecu trudnoće, kada više nisam radila i kada sam bila doma, kako bi imala vremena sve pripremiti i organizirati na miru, pomalo i opušteno - maksimalno opušteno koliko je to moguće kada se organizira bilo kakva proslava hehe 

Prvi put kada sam gledala kalendar u potrazi za datumom koji bi bio idealan za tu prigodu s obzirom na očekivani termin, odmah sam ugledala 10.3. i taj datum mi se učinio savršenim datumom za moje cure jer je to bila subota nakon dana žena.

Sve se savršeno poklopilo.  
 

hadoka baby shower 3.jpg

Datum smo imale i sada je samo trebalo smisliti mjesto gdje bi se okupile. Razmišljala sam o opcijama da odemo u neki kafić na kolače ili u neki bistro na neki fini brunch, ali ubrzo sam zaključila kako bih zapravo najrađe bila doma. U to vrijeme trudnoće potpuno sam se predala procesu gniježđenja. Iako sam cijelu trudnoću bila aktivna, radila i putovala, taj zadnji mjesec baš sam uživala doma i tako sam zamišljala i taj dan.  

Bosa, na kauču, okružena jastucima, dekicom i finoj hranom. Odmah sam pomislila na pizzu i kolače hahaha 

Inače sam za sve kućne proslave uvijek uživala u pripremi svih mogućih delicija, ali ovaj put sam znala da želim što više odmarati pa sam taj dio organizacije odlučila prepustiti drugima. 

Svima sam nam naručila pizze, a i tortu u kojoj smo svi poslije toga uživali.  

Sve sam napravila da mi taj dan bude što opušteniji kako se ne bih bespotrebno umarala i kako bih što više uživala...I tako kako sam zamišljala, tako mi  je i bilo. Uživala sam u svakom trenutku i bilo nam je toliko predivno da mi i sada suze idu. 

Sestra i većina mojih cura taj dan su mogle doći. Kiki koji taj dan nije radio pa je i on bio na početku druženja taman da bude i na slici ( sigurna sam da je bio jako vesel zbog toga  hahaha). 

Uspomene na slikama od tog dana imam i s mojima i Nadom i sretna sam da su i oni bili dio toga. Jedva čekam da jednog dana Mili pokažem sve te uspomene pa da zajedno gledamo slike jedna do druge, sklupčane na kauču, okružene pizzom  hehe 

Cijeli taj dan mi je u tako divnom sjećanju i sve je prošlo baš onako kako sam zamišljala. Drago mi je da je netko smislio ovaj način proslave i sretna sam da smo na taj način dočekali našu Milu. 

hadoka baby shower 2.jpg

Što se tiče organizacije baby showera ovdje ću napisati svoje smjernice u pripremi. Ukoliko je netko od vas u pripremi slične proslave možda vam naše iskustvo pomogne ili vas inspirira. 

Tema je bila : roza, roza i još malo roze hahah sa zlatnim detaljima 

Što se tiče hrane i pića: 

Imale smo grickalice od kojih je meni najfiniji u to vrijeme bio čips od povrća iz Lidla koji sam otkrila  nekoliko mjeseci prije i u kojem sam nevjerojatno uživala za vrijeme cijele trudnoće. 

Btw naravno da sam ga probala i nakon poroda i okus mi je bio toliko drugačiji da nisam mogla vjerovati da sam za time bila toliko luda hahaa Nisam ga dugo uzela pa ga  moram svakako opet testirati. 

Kada sam razmišljala koju hranu da pripremimo zapravo  sam odmah znala da je pizza jedini točan odgovor haha i mislim da je to bio najbolji potez svih poteza. Još su nam poslali i nekoliko gratis koje sam ja još i navečer jela hahah kao za after hahha 

Kažem vam da sam taj dna uživala  do maksimu hahha  


Piće: je bilo bezalkoholno i ovo je bio prvi takav bezalkoholni  party koji sam organizirala haha Već pred kraj druženja  zezale smo se kako bi trebale nazdraviti u Milino ime pa sam našla taman dovoljno cuge da su one mogle nazdraviti u njeno ime s mojim omiljenim Jackom hahaha 

Torta: je bila čokoladnaaaa tako da se i Mila u trbuhu veselila s nama u ritmu. Na Pinterestu sam našla nekoliko verzija baby torti koje su mi se sviđale i onda sam nacrtala verziju torte koja je imala te kombinacije.  

Glavna dekoracija bio je stol sa slatkim detaljima : 

Drvena ploča s wish aplikacije na koju sam po rubovima zalijepila zlatnu foliju na kojoj sam napravila natpis It's a girl. Tada sam zamišljala kako ću svaki njen mjesec obilježiti upravo s tom pločom i njenom slikom. To mi  je jedan od najdivnijih načina kojim smo obilježili i pratili njen rast i aktivnost zadnjih godinu dana. 

Od cvijeća sam odabrala roze ružice koje sam kupila u Lidlu u kojem je uvijek savršena ponuda cvijeća po pristupačnim cijenama. Trenutno sam u potrazi za ranunkulama pa ako ovo čita netko iz Lidla, ovim putem vas molim za nabavu i tog predivnog proljetnog cvijeća. heheh

Balone i natpis It's a girl Kiki i ja smo radili  nekoliko dana prije. To smo napravili od malih (glatkih) hamera koje smo rezali u obliku zastavica i zlatne folije koju smo rezali  u obliku slova. Taj natpis s balonima nismo skidali jakooo dugo nakon baby showera. Uvijek kada bih  došla u kuhinju i ugledala taj natpis odmah bi mi došao osmijeh na lice.... 

Ostatak dekoracije činili su cupcakesi u rozim omotima,  plišane igračke i papiri na kojima smo ispunjavali datume za koje smo mislili da će Mila doći. 

Nitko nije pogodio točan datum, iako je bilo nekoliko datuma koji su bili blizu.

Život i ona  odabrali  su da se meni ostvari želja i da njen datum rođenja bude 10 pa imamo isti  broj dana rođenja. Ja sam rođena 10.11., a ona je došla na svijet 10.4. 

Točno mjesec dana nakon ovog divnog baby showera rodila se Mila i za nas je tada  počela životna bajka. 

hadoka baby shower 4.jpg

A bajke su moje cure pripremile za Milu. Kada smo još i prije pričali o poklonima i kada bi me pitale šta da uzmu za nju ja sam im uvijek govorila da je bolje da se  uzme jedan zajednički i  najkorisniji poklon. U situaciji kada će ionako svatko dati neke novce za poklon po meni je uvijek bolje na taj način kupovati i osmisliti poklone nego da svatko kupi nesto odvojeno. Po meni se onda taj novac može maksimalno iskoristiti. Tako su se one skupile i zajedno su poklonile Mili mamaroo njihalicu koju smo Kiki i ja  mislili kupiti. Uz to, svaka od njih je donijela slikovnicu za uspomenu i to mi je toliko predivna ideja da mi opet idu suze...Kao i što su mi išle i tada kada  sam čitala njihove posvete i kada sam prvi puta njihove slikovnice pokazala i čitala Mili. 

Cijelo to popodne je bilo predivno, jako emotivno  i ultra pozitivno. Bile smo u dnevnom, jele smo pizzu, gledale video s vjenčanja i plakale od suza i od smijeha. 

Pričale smo i zamišljale kakva će biti Mila, na koga će biti i kada će doći...Kakav će mi biti porod i kako ćemo se snaći u novoj ulozi: kakvi ćemo roditelji biti...Pokazala sam im Milin kutak i robicu koju smo joj pripremili...znale smo već tada kako će onaj njen kostim na lubenice biti sigurno hit heheh 
 

hadoka baby shower 1.jpg

Za razliku od tata koji nakon rođenja djece  taj događaj slave s obitelji i sa svim svojim prijateljima, mame nemaju tu priliku. Često i danima ( pa i mjesecima) nakon poroda nemaju priliku vidjeti sve svoje prijateljice, zagrliti ih, popiti kavu i  popričati s njima...uživati u svom vremenu. Neke sam prijateljice vidjela već drugi dan nakon izlaska iz bolnice, ali neke zbog udaljenosti nisam vidjela prvih nekoliko mjeseci od kada je došla Mila...i zato mi je bilo drago što smo se vidjele barem nedavno na baby showeru. 

Svima koji čekaju svoje princeze i prinčeve uvijek bih s oduševljenjem preporučila  da organiziraju baby shower. Ne treba to biti nikakva luksuzna, skupa ili naporna zabava...dovoljno je biti okružen u ugodnom ambijentu sa svojim najboljim prijateljicama. Ta energija i pozitiva uvijek je potrebna, a pogotovo već na kraju trudnoće kada ( možda čak i još više nego na početku trudnoće) počinje strah i panika oko poroda uz jedva čekanje da bebice  napokon dođu...

I jedva čekanje da napokon upoznamo ljubav života. I jedva čekanje da i naše prijateljice upoznaju našu  ljubav života. 

Hvala vam cure 

Mila i ja vas puno volimo 

hadoka baby shower 5.jpg
Instagram