<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Iwaiva jedno je od najdražih hrvatskih insta profila kada je riječ o slikama vezanim za putovanja i  interijere,  a od kada je postala mama malenom Lenonu, njen Instagram profil postao je i mjesto za inspiraciju za sve baby teme.
Pod hashtagovima  #babyL i  #bebaLenon Iwaiva je sa svim svojim pratiocima pratila sve trenutke njegovog odrastanja, a posebno oduševljenje kod svih izazivaju fotografije njihovih obiteljskih putovanja, kao i one fotografije koje su označene s #lenonovasoba .

Iva Šutić je preslatka plavuša koja se krije iza profila Iwaiva, a koju sam upoznala i uživo kada smo Mila, Kiki i ja jedan divan i sunčan zimski  dan proveli s njom i njenom obitelji u Opatiji. Nikad neću zaboraviti kako su se Mila i Lenon preslatko držali za rukice haha 

Drago mi je da smo se zahvaljujući Instagramu upoznale i da je Iva još jedna insta mama koja je svoja iskustva odlučila podijeliti sa nama u ovoj Insta mame rubrici. 




 

iwaiva_instagram_instamame_hadoka1.jpeg

1. Jesu li trudnoća i majčinstvo promijenili tvoj pogled na svijet? 
Apsolutno! Male stvari opet vesele. Veselje oko jedog malog naučenog pa-pa i isplaženog jezika u rangu su mi veselja oko dotad najvećih životnih postignuća. Svaka opterećenost "nebitnim" je također mala i zaista nebitna! Filter je za mnoge situacije i ljude. Shvatiš koliko je malo zaista dovoljno i bitno.

2. Kako je prošla trudnoća: imaš li neke savjete ili riječi potpore za mame koje trenutno prolaze strah, mučnine ili mirovanje? 
Uz neke male poteskoće, srećom ne prevelike da me zadrže u horizontali, stvarno mogu reći da sam do zadnjeg dana uživala. Ne mogu zamisliti da je bilo drugačije, ali sve to prođe i svašta smo u stanju podnijeti za ta mala bića.

3. Najdraži trenuci  za vrijeme trudnoće? 
Znala sam zakasniti na dogovor zato što sam sjedila i uživala u svakom malom udarcu. Dodirivala bih trbuh, pričala s njim i čekala odgovor. Ajme, to je tako predivno!

4. Kakvo je tvoje iskustvo poroda-trenutak prvog pogleda i prve misli?  
Kako sam završila na hitnom carskom, ne sjećam se uopće našeg prvog kontakta, osim kroz neku maglu nakon buđenja iz anestezije. Skroz sam drugačije to sve zamišljala. Ali kad sam nadošla, nisam ga mogla prestat gledati! Hej, ja sam njegova mama, a on je moja beba! To mi još i danas zvuči nestvarno.

iwaiva_instagram_instamame_hadoka2.jpg

5. Da ideš drugi put, misliš li da bi ti nešto pomoglo šta nisi znala prvi put? 
Drugi put, što? Šalim se, još nisam zaboravila porod da bih razmišljala da će se to ponoviti haha.

6. Koje stvari  su ti najviše pomogle u torbi za porod? 
Dobro organizirati torbu po vrećicama. Vrećica za rađaonu, vrećica za poslije poroda. Ostalo.
Melem za usne, termalna voda i nešto što će spasiti suhoću lica u onoj vreloj sobi sa suhim zrakom su mi bili must, a nije mi to nitko rekao pa evo ja volim to naglasiti uz sve stvari koje su sigurno svi već spremili.

7. Koje stvari - osobe su ti najviše pomogle u prvim danima? 
Bez mame i muža ne bih ništa mogla. Mama je bila tu da mi pomogne oko kućanskih poslova i uhodavanja s bebom prva 2-3 tjedna, muž je jurio okolo po sto i jednu stvar koju smo trebali, a mislila sam da sam bila sto posto spremna i kupila sve :) 

8. Koja baby oprema vam je bila najkorisnija?
Uvijek ponavljam da me baby monitor spasio, mene od trčanja na svaki zvuk u sobu, Lenona od padanja s kreveta. Klokanica je bila izvrsna stvar u fazi kad mi je Lenon odbijao vožnju u kolicima. Skip hop podloga za igranje, najmekša i najljepša ikada, život nam se preselio na pod i mekano je kao da si na madracu!
Neka to bude moj top 3.

9. Da mozes ponoviti postoje li neki predmeti za koje mislis da bi vam pomogli i koje bi kupila? 
Kupila bih Cocoonababy madrac umjesto gnijezda i krevetić koji raste. Mooožda bi sada on spavao u krevetiću da je od početka bio u njemu. Možda haha

iwaiva_instagram_instamame_hadoka6.jpg

10. Najmanje korisni predmeti koje ste kupili za bebu? Npr premalena robica koju nikad ne obuku ili možda neka druga manje korisna stvar haha
Evo meni je jastuk za dojenje nešto što sam isprobala i odustala nakon 2 korištenja. Žao mi je da sam skinula etiketu. Hoće kupiti tko? haha

11. Najdraži trenuci s bebom do sada, prve riječi, prvi koraci, prvi osmijeh....sve je najdraže znammm:) 
Sve prvo! Skakanje po kući od sreće kad napravi nešto novo. Ali moram priznati da što vrijeme dalje ide, zanimljivije je i slađe. Trenutno mi je najljepši period, vidim da svašta razumije i daje divan feedback na koji se topim.

12. Najdraži rituali - kupanje, šetnje, izleti, papanje? 
Šetnje, najnesretnija sam kad vani pada velika kiša, mala nas ne spriječi u izlasku. Obavezno da udahnemo zrak za jutarnje spavanje, a onda svašta okolo gledamo, razgovaramo dok se vozimo, smijemo se, baš su mi to neki najslađi trenuci u danu.

13. Kako najdraže provodiš #vrijemezamamu i imaš li tu mogućnost? 
Vrijeme za mamu, što je to? Ono kad imam pola sata u danu da se otuširam i skuham nešto za sutra haha. Grozno je živjeti stotinama kilometara od sve moguće familije i imati muža koji non-stop radi. Ja mog Lenona u šali nazivam priljepkom jer nigdje ne idemo jedno bez drugoga. 

iwaiva_instagram_instamame_hadoka5.jpg

14. A #vrijemezamamuitatu? Prvi spoj nakon rođenja ili neki zajednički trenuci poput gledanje filmova navečer, putovanja, šetnje, kave ujutro i sl. 
Otkad smo postali roditelji, išli smo sami na ručak jednom. U tih 45 minuta, mama mi je poslala jedno 5 videa koje smo gledali i progutali ručak kako bismo što prije otišli doma Lenonu. 

15. Vaš najdivniji dan izgleda....
Vikend, sunčani dan, šećemo po gradu, našem ili nekom drugom, nitko ne radi posao, nitko ne sprema, držimo se za ruke, guramo kolica i uživamo svi zajedno!
Osim što u realnosti mama mora i spremati, ali bitno nam je da smo što više svi zajedno. 
 

iwaiva_instagram_instamame_hadoka3.jpg

16. Što bi predložila za jedan obiteljski dan u vašem gradu i okolici (parkovi, šetnice, dječi sadržaji) 
Zagreb je baš lijep za potrošiti par sati s bebom u šetnji. Od Tomislavca preko Zrinjevca i Cvjetnog do Trga, a onda đir po Gornjem gradu, Tkalči... jedva čekam proljeće!

17. Za kraj misao/citat/preporuka nekih proizvoda ili neka poruka 
Opustite se i uživajte. Stvorite što više divnih uspomena. Smijte se stalno! Vrijeme tako brzo leti.

I za kraj brzopotezna pitanja:)

Tečajevi prije poroda: 
Da

Baby shower 
Da

Zajednička soba / odvojeno 
Zajednička za hranjenje i spavanje, za igru posebna

Jesi li koristila izdajalicu da ne ( u kontekstu isplati li se kupiti prije poroda) 
Ako kupujete, električnu obavezno!

Jeste li koristili dudu  da ili ne 
Ne. Da bar haha.

Mamaroo/Leaf ili druga slična 
pomagala ili bez 
Da

Vole li se voziti u jaju ili ne  
Ne

Vole li se voziti u kolicima ili ne 
Da, ako dobro tempiram vrijeme izlaska

Klokanica/bez klokanice 
Klokanica

Cosleeping/naučeno spavanje u krevetiću od prvih dana 
Prvo, da je bar ovo drugo haha

Spavanje tijekom cijele noći ili ne 
Nije baš cijela bez prekida,ali ne mogu se žaliti

Kašice ili blw  
Kombinacija

Zubići : bolno iskustvo ili ne 
Bolno

Grčići : bolno iskustvo ili ne 
Srećom, bar smo to preskočili.

Putovanja sa malom djecom : da ( iskustvo) ili ne 
Da, da i da.

Jaslice/ vrtić / teta čuvalica 
Jaslice

iwaiva_instagram_instamame_hadoka4.jpg

Ivu i njene avanture s Lenonom možete i dalje pratiti putem Instagram profila iwaiva. 

Hvala vam  svima na čitanju, a tebi Iva hvala na inspiraciji i na tekstu. 
Želim vam sretan put na sljedeću destinaciju i jedva čekam slike. 


 

Instagram