<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Festival malina u Skradu uz maline, koktele, planinarenje i Damira Kedžu

Pozivamo vas da se ovog ljeta rashladite u Gorskom kotaru na tradicionalnom 14. Festivalu malina uz maline, planinarenje, koktele (powered by Somersby) i Damira Kedžu!

Gdje?  Skradska draga, Skrad, Gorski kotar
Kada?  Subota, 23.07., od 14:00 sati

 

Detaljni program 

 14:00 - Okupljanje sudionika planinarenja
 14:30- 16:30  Planinarenje na Skradski vrh iz Skradske drage sa licenciranim @Lynx and Fox vodičima u hladovini skradske šume i 

 uz razgled 3 prekrasna fotogenična vidikovca uz bonus  promociju knjige "Put u planine" i druženje s autoricom Mirtom Mataija 

 Kotizacija za sudjelovanje na planinarenju: 60,00 kn (uključuje vođeni obilazak, koktel na Periću, i štrudlu od malina)
Prijave putem linka  https://bit.ly/2FnxcjG


 16:30 - 17:30  Coctail hour uz profesionalne barmene, lounge muziku & chill zonu na ležaljkama

- na vidikovcu Perić / Powered by Somersby 

 od 16:00  
 Bogat program na Skradskoj Dragi
 Predstavljanje izlagača/sajam domaćih proizvoda (maline, aronija i drugo bobičasto voće, pekmezi, sokovi, suhomesnati proizvodi, med, ulja, prepeličja jaja, tjestenina i drugo)
 ponuda slastica na bazi malina
 izbor najljepšeg izlagačkog prostora
 prezentacija i podjela divovske, 40 metarske štrudle od malina
 "foto-kutak"
 zabava za najmlađe uz dvorce na napuhavanje
 bogat kulturno-zabavni program uz nastup KUD-ova i plesne skupine
 koncert - DAMIR KEDŽO https://www.instagram.com/damirkedzo/?hl=hr

Ukoliko planirate izlet u Skrad, 

Provedite cijeli dan u Skradu, u jutarnjim satima, prije početka Festivala, možete posjetiti izletište Zeleni vir i Vražji prolaz. Zeleni vir, Vražji prolaz i Muževa hišica pokraj Skrada su idealni za obiteljski izlet u prirodi.

Vražji prolaz dug je oko 800 m i širok oko 2 m. Potrebno je 20-ak minuta da dođete do kraja kanjona gdje se nalazi još jedna atrakcija - spilja Muževa hišica u kojoj je i ljeti i zimi oko 8ºC.

Spilja Muževa hišica smjestila se 14 metara iznad potoka Jasle i dugačka je oko 200 m, a na kraju spilje nalazi se  jezerce. Nakon kanjona Vražji prolaz i spilje Muževa hišica, možete krenuti i na Zeleni vir.

Izvor Zeleni vir nalazi se iza impresivne 70 m visoke stijene uz koju se spušta slap. Zeleni vir je jezerce prekrasne zelene boje, izvor vode koja se koristi u Munjari - najstarijoj hidrocentrali u Gorskom kotaru koje je izgrađena 1921. te  još je uvijek u funkciji i koristi originalne strojeve.

Mila je s malim planinarima bila i uživala  na izletištu Zeleni vir te u Centru za posjetitelje "Velike zvijeri" u Ravnoj Gori, a ja se veslim što skorijem zajedničkom odlasku s njom na sve nabrojane lokacije. 

 

 

Instagram